Στα άδυτα του Taxis… τη λυπητερή θα πληρώσουν ακόμα και οι άνεργοι

484

 

Υπέρογκους φόρους σε φοιτητές, νοικοκυρές, ανέργους η εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, και σε υποαπασχολούμενους  με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα καταλογίζει το σύστημα Taxis κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Από πληθώρα σημερινών δημοσιευμάτων προκύπτει  ότι το πρόγραμμα εκκαθάρισης έχει διαμορφωθεί χωρίς να λαμβάνει υπόψιν ορισμένες απαλλακτικές διατάξεις της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας, έτσι καταλογίζονται  εξωπραγματικά ποσά φόρων σε όσους απέκτησαν το 2015 εισοδήματα από ενοίκια και ταυτόχρονα κάποια πολύ μικρά ποσά αμοιβών από περιστασιακή απασχόληση.

Παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα είναι χαμηλά  το ΤΑΧΙS  κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων, προσδιορίζει το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Εάν λοιπόν ένας φορολογούμενος δηλώνει το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ , συνυπολογίζεται η ιδιοκατοίκηση  και η κατοχή ΙΧ.  Έτσι το πρόγραμμα εκκαθάρισης φορολογεί την πρόσθετη διαφορά τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος όχι σαν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες αλλά σαν εισόδημα από επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια