Σπίρτζης: Αν δε συμμορφωθεί η Digea θα παρέμβει η πολιτεία

537

Συνέχεια στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, ότι τα κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας θα σταματήσουν να εκπέμπουν μέσω Digea εντός 90 ημερών, έδωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως σε περίπτωση που η Digea δεν συμμορφωθεί τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας υποχρεούνται να πράξουν το καθήκον τους. Υποστήριξε επίσης ότι δεν θα μείνουν άνεργοι εργαζόμενοι στο χώρο των καναλιών γιατί οι νέοι ιδιοκτήτες καναλιών θα απορροφήσουν το προσωπικό καθώς ο νόμος προβλέπει ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων για κάθε σταθμό.

Σε δικές της δηλώσεις νωρίτερα, η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε πως ο διαγωνισμός-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες ανοίγει μία «νέα σελίδα» για το «ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας, μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων».

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναφέρει ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών βάζει τέλος εποχής στα χρόνια ανομίας. Ο κ. Παππάς θυμήθηκε και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, εκφράζοντας την ευχή οι περιφερειακές άδειες που θα ακολουθήσουν να δοθούν από αυτό.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια