Σουλτς – Ολάντ: Πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

670

Την ανάγκη να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράμμισαν τόσο  ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, όσο και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Εκτιμώντας ότι το Brexit θέτει σε κίνδυνο την Βρετανία αλλά και την Ε.Ε., ο κ. Σούλτς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ανέφερε: «Η Μεγάλη Βρετανία και στο μέλλον θα έχει συγκεκριμένη σχέση με την Ε.Ε. Παραμένει μέλος της G7. Πριν μερικές ημέρες κανείς δεν φανταζόταν ότι θα λάμβανε η οικονομία της αρνητικές αξιολογήσεις από Οίκους όπως η S&P τη Βρετανία. Αυτό δείχνει το επικίνδυνο σπιράλ που έχει μπει».

Πάντως, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έδειξε κατανόηση στο γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται κάποιο χρόνο μέχρι να ξεκινήσει τις διαδικασίες, ωστόσο σημείωσε πως «δεν μπορούμε να περιμένουμε και πάρα πολύ» και τόνισε ότι «έως το Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επίσης από τη Σύνοδο Κορυφής, ξεκαθάρισε πως πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για την απαγκίστρωση της Γηραιάς Αλβιώνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επισημαίνοντας ότι λυπάται για την επιλογή των Βρετανών ψηφοφόρων, αλλά ταυτόχρονα τη σέβεται, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε: «Έκαναν την επιλογή να βγουν από την Ε.Ε. με μεγάλη πλειοψηφία. Η εικόνα είναι ξεκάθαρη και δεν μπορώ να φανταστώ μια βρετανική κυβέρνηση που δε θα σεβαστεί την απόφαση του λαού της».

«Σαν Ευρωπαίο πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Να προστατέψουμε τα σύνορά μας, να δώσουμε έμφαση στη νεολαία, να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ευρωζώνη», σημείωσε ο κ Ολάντ και πρόσθεσε:«Είναι ιστορική ημέρα, είναι οδυνηρό να φεύγει μια χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ιστορία δεν σταματά, η Ευρώπη συνεχίζει».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια