Σοκ από την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε, δηλώνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Αιχμές για αντιμετώπιση δύο ταχυτήτων

628

Δήλωση ενότητας αναμένεται να εκδώσουν σήμερα οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες, μετά το Brexit με την οποία θα εκφράζουν την αποφασιστικότητά και την ελπίδα να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατόν.

Οι «27», στη δήλωση τεσσάρων σημείων, δηλώνουν ότι σέβονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και λυπούνται για αυτό. Σημειώνουν όμως ότι προχωρούν ενωμένοι, ενώ επιθυμούν μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στην παρέμβασή του στην συζήτηση που έγινε στο δείπνο των ηγετών, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «σοκ ιστορικών διαστάσεων» γιατί, «αλλάζει τον χάρτη αφού η Ευρώπη αντί να διευρύνεται για πρώτη φορά μικραίνει».

«Δεν πρέπει να παριστάνουμε τους έκπληκτους γιατί τα αίτια της αναδίπλωσης και του εθνικισμού είναι πολύ βαθιά, καθώς επίσης η λιτότητα, η κοινωνική κρίση και το δημοκρατικό έλλειμμα», υπογράμμισε  ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέκρινε τη διακριτή μεταχείριση των εταίρων προς το Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με εκείνη προς την Ελλάδα μετά το περσινό δημοψήφισμα. «Είναι προφανής η διακριτή αντιμετώπιση της Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα, η οποία ζήτησε έντιμη συμφωνία και εταίροι της είπαν: «εφαρμογή του προγράμματος, αλλιώς grexit»». «Δεν πιστεύω στη λογική της τιμωρίας σε όσους θέλουν να φύγουν, αλλά δεν πιστεύω ότι πρέπει να τιμωρούνται αυτοί που μένουν», πρόσθεσε.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια