Σκουρλέτης: Προτείνω την μεταβίβαση του 17% της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ

386

Παρά την αρχική συμφωνία που προέβλεπε αύξηση του ΕΦΚ κατά πέντε λεπτά, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα σε δηλώσεις του στην «ΕΡΤ».

Όσον αφορά τη ΔΕΗ πρότεινε τη μεταβίβαση του 17% της Επιχείρησης στο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και κάλεσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ να συμμορφωθεί με την κυβερνητική πολιτική.

Ειδική μνεία έκανε και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, εξηγώντας ότι έως αυτή τη στιγμή, έχουν ρυθμιστεί χρέη 1 δισ. ευρώ. Άφησε μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο διευκολύνσεων, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί μία «ακτινογραφία» όλων των οφειλών.

Σχετικά με τον ΔΕΣΦΑ, επισήμανε ότι αναζητείται λύση για το 17% των μετοχών, προκειμένου να μη μεταβιβαστεί στη Socar αλλά σε εταιρεία που δεν είναι παραγωγός. Όσον αφορά το τίμημα των 400 εκατ. ευρώ για το 49% του ΔΕΣΦΑ, παραδέχθηκε ότι ήταν «χαμηλό», καθώς η αποτίμηση του Διαχειριστή υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.

Τέλος, για τα αυθαίρετα, ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν ακόμη και όσοι είχαν κάνει χρήση παλαιότερων ρυθμίσεων, ενώ έσπευσε να αποσαφηνίσει ότι τα κτίσματα μετά το 2011 δεν αναγνωρίζονται ως αυθαίρετα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια