Σκουρλέτης: Δεν είναι το δικό μας πρόγραμμα – Είναι προϊόν άγριου εκβιασμού

639

Την πλήρη αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από τα προαπαιτούμενα μέτρα επιχείρησε την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις συναρμόδιες επιτροπές.

«Οι επιπτώσεις του προγράμματος είναι βαριές, όμως δεν είναι το δικό μας πρόγραμμα. Είναι προϊόν ενός άγριου εκβιασμού. Θα προσπαθήσουμε, μέσω αξιολόγησης, να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις και να δώσουμε παραγωγική ώθηση στην οικονομία. Εκεί θα κριθούμε και θα κριθούμε σύντομα. Δεν θα πάψουμε ποτέ να λέμε την αλήθεια στον λαό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για πολιτική σαμποτάζ και απουσία κάθε εναλλακτικής πρότασης. «Με αυτό το μείγμα νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού, με στοιχεία χουλιγκανισμού, δεν τιμάτε τις παραδόσεις του χώρου σας. Έχετε, όμως, υποστηρικτές τα ΜΜΕ με τις σχέσεις και τη διαπλοκή που κάνουν τη νύχτα μέρα», σημείωσε.

Για το «ταμείο
αξιοποίησης και όχι ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διαφορετική προσέγγιση, με σαφείς καθαρούς και όρους, και καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. «Συζητάμε με τα χέρια πάνω στο τραπέζι και αυτό το αναγνωρίζει η αγορά» επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά τους τομείς της ενέργειας, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε δύο σημαντικές πολιτικές επιτυχίες. Την ακύρωση με νόμο της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» και της δρομολογημένης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

Ακολούθως, είπε ότι στη ΔΕΠΑ «μετά από χρόνια υλοποιείται ένα ολόκληρο σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου» και συμπλήρωσε ότι τα κέρδη των ΕΛΠΕ έχουν φθάσει σε ύψος ρεκόρ».

«Έχουμε συνείδηση των δυσκολιών, και παρά της δυσκολίες, μας χαρακτηρίζουν οι κοινωνικές ευαισθησίες και οι πολιτικές της αναδιανομής και της προστασίας των κοινωνικά αδύναμων» κατέληξε ο υπουργός.

Αισιόδοξος για το χρέος και το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά χωρίς να είναι απόλυτα βέβαιος, εμφανίστηκε από την πλευρά του στην εθνική αντιπροσωπεία ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια