Σκληρή μάχη των 8

Χαμηλές «πτήσεις» ο Χατζηνικολάου με το δελτίο του Αnt1 - Ζητούνται λύσεις

821

Η τηλεθέαση στο νέο δελτίο του Αnt1 δεν ήταν η αναμενόμενη και αυτό ήταν σαφές για τα επιτελικά στελέχη του ενημερωτικού τμήματος του καναλιού του Αμαρουσίου από την πρώτη μέρα που βγήκε στον «αέρα» ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Το νέο ανανεωμένο σκηνικό στο πλατό καθώς και η όρθια στάση παρουσίασης του δελτίου δεν ήταν σημεία που θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ισορροπίες στο τηλεοπτικό τοπίο καθώς έχουν επιχειρηθεί εκτενώς από τους περισσότερους παρουσιαστές.

Επίσης, παρ’ όλο που βγήκε να μιλήσει τηλεφωνικά ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο άνθρωπος της εβδομάδας, αυτό δεν ανέβασε δραματικά τα ποσοστά της τηλεθέασης διότι πέραν από την ενδιαφέρουσα μεν, αλλά τηλεφωνική, άρα απρόσωπη συνέντευξη, τα υπόλοιπα θέματα του δελτίου κρίθηκαν λιγότερο ενδιαφέροντα.

Αν το δελτίο του Αnt1 διατήρησε ένα ποσοστό 12,8% και το παρακολούθησαν 423.721 τηλεθεατές, αυτό οφείλεται στο όνομα του παρουσιαστή, του Νίκου Χατζηνικολάου που έχει πιστό κοινό, αλλά για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεται και έναν καλύτερο σχεδιασμό και ίσως και πιο δυνατή ομάδα όπως παρατηρούν άνθρωποι του χώρου. Κάποιοι άλλοι παρατηρούν τη φιλοκυβερνητική στάση του δελτίου, ότι δηλαδή αυτή ευθύνεται για τα χαμηλά ποσοστά όταν η καθημερινότητα είναι «καυτή» με πάρα πολλά θέματα που προσφέρονται για αντιπολίτευση…

Πρώτη η Κοσιώνη, τον Οκτώβριο πιο καθαρή εικόνα

Την ίδια στιγμή το δελτίο του Σκάι με την έγκυο Σία Κοσιώνη βρέθηκε στην πρώτη θέση της «μάχης» των δελτίων των 8:00, με την παρουσίαση της δημοσκόπησης της ΠΑΜΑΚ να κερδίζει τους τηλεθεατές. Το δελτίο του Σκάι διατήρησε ένα ποσοστό 17,2% και το είδαν 584.129 τηλεθεατές ενώ τρίτο σε τηλεθέαση ήρθε το δελτίο του Star με 10,8%. Ωστόσο, η μάχη της ενημέρωσης, όπως λένε επαγγελματίες του χώρου, δεν θα κριθεί τις πρώτες μέρες αλλά σε βάθος χρόνου.

Μία καλύτερη άποψη για την κόντρα των δελτίων του Αnt1 και του Σκάι θα έχουμε τέλη Οκτωβρίου όταν οι δύο παρουσιαστές, το ύφος και η θεματολογία των δελτίων θα έχουν «σκαναριστεί» από το τηλεοπτικό κοινό όλων των ηλικιών. Από την άλλη, θραύση κάνει το δελτίο του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, το οποίο βέβαια ξεκινάει πιο νωρίς, στις 7:00, και βέβαια μετά το διαδέχεται το πολύ πετυχημένο «Έλα στη θέση μου» που τραβάει τον κόσμο από τα δελτία ειδήσεων των 8:00.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια