Σκιάχτρα στη Σαντορίνη

Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες εκθέτουν τα πρωτότυπα έργα τους στους αμπελώνες του Κτήματος Σιγάλα με φόντο το εντυπωσιακό τοπίο του ελληνικού κυκλαδίτικου νησιού

1074

 

scarecrows-σκιάχτρο-σιγάλας-skiaxtro-sigalasΔεκαπέντε καλλιτέχνες από το εξωτερικό και την Ελλάδα έρχονται στη Σαντορίνη, φιλοξενούμενοι του Κτήματος Σιγάλα, για να δημιουργήσουν και να εκθέσουν τα έργα τους στον αμπελώνα του Κτήματος.

Η έκθεση έχει θέμα το σκιάχτρο, μια σπουδαία παράδοση του νησιού και άλλων αγροτικών περιοχών, όπου δεν είναι καθόλου σπάνιο ακόμα και σήμερα ο επισκέπτης να συναντήσει αυτές τις μοναχικές φιγούρες, φτιαγμένες με ευτελή υλικά, στημένες ή αιωρούμενες στα χωράφια για να τρομάξουν τους φυσικούς εχθρούς της παραγωγής του αγρότη.

Μορφές εκφοβιστικές ή αλλοπρόσαλλες, ενίοτε φτιαγμένες με φαντασία και χιούμορ, που συχνά αποτυπώνουν μια καλλιτεχνική ανάγκη έκφρασης πέρα από τη χρηστική τους σημασία. Οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες επιδιώκουν με τα έργα τους να παρουσιάσουν μια ριζοσπαστική ανάγνωση του σκιάχτρου, σε συνάρτηση με τις αισθητικές αναζητήσεις τους και τα προβλήματα της εποχής μας, όπως αυτοί τα αντιλαμβάνονται.

σκιάχτρο-σιγάλας-skiaxtro-sigalas

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Blind Adam, Jose Angelino, Micol Assael, Κώστας Γουζέλης, Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Francois Perez, Jorge Peris, Gianni Politi, John Roloff, Nunzio, Ανδρέας Σάββα, Αλέξανδρος Τζαννής, Diego Valentino (έκτακτη συμμετοχή: Jonathan Nossiter).

scarcrow-σκιάχτρο-σιγάλας-skiaxtro-sigalas

Στο Οινοποιείο εκτίθενται φωτογραφικά έργα του Γιώργου Χαϊδόπουλου και του Πάνου Κοκκινιά με θέμα τo σκιάχτρο. Παράλληλα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ειδική προβολή της τελευταίας ταινίας του Jonathan Nossiter «Φυσική Αντίσταση».

  • Συντονισμός έκθεσης: Μαρία Βασαριώτου
  • Παραγωγή: Κτήμα Σιγάλα

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια