Σκάνδαλα, διώξεις, διαπλοκές…

- Με επίκεντρο στοιχηματζήδες, εκδότες, μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, ξενοδόχους…

378
bank sign

Την ώρα που η αντιπαράθεση στη Βουλή χτυπάει κόκκινο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με επίκεντρο τη σκανδαλολογία, τη διαπλοκή και τα εξοπλιστικά, και ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται σε φάση εξέλιξης η τρίτη αξιολόγηση, η κυβερνώσα παράταξη υπό το βάρος των πλειστηριασμών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία ανοίγει ένα ακόμη κεφάλαιο της υπόθεσης «άρτος και θεάματα», σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης αλλά και αποπροσανατολισμού από τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας.

Τα δάνεια των κομμάτων και οι τραπεζίτες

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει μπαράζ διώξεων σε τραπεζίτες και επιχειρηματίες αλλά και πολιτικά πρόσωπα, τόσο για τα δάνεια των κομμάτων όσο και για άλλους περίεργους δανεισμούς που έχουν λάβει χώρα κατά το παρελθόν και η έρευνά τους βρισκόταν εν υπνώσει. Στις συστημικές, και όχι μόνο, τράπεζες έχουν χάσει τον ύπνο τους καθώς τα ανοικτά θέματα είναι πολλά και αφορούν σε πλήθος δανειοδοτήσεων που την ώρα τούτη ελέγχονται αλλά και άλλες που μπαίνουν αυτή την ώρα στο στόχαστρο των αρχών. Παράλληλα, εκκρεμείς υποθέσεις από το παρελθόν οδεύουν προς την τελική τους διευθέτηση και αναμένεται το αποτέλεσμα των ερευνών που θα κρίνουν εάν οι υποθέσεις αυτές θα κατευθυνθούν σε τακτική δικάσιμο ή θα εκδοθούν απαλλακτικά βουλεύματα.

– Η 52 σελίδων κατάθεση Πανταλάκη καίει…

Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι ως πιο σοβαρή υπόθεση κρίνεται εκείνη της Αγροτικής και της δανειοδότησης των κομμάτων, αλλά και όλων των ενεργειών που έλαβαν χώρα πριν απορροφηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς. Και η κατάθεση, λένε, του πρώην διοικητή της Αγροτικής Θ. Πανταλάκη, 52 σελίδων, ανάβει φως σε όλες τις κλειστές υποθέσεις και απαντάει στα ερωτήματα.

– Τα ύποπτα εφοπλιστικά δάνεια

Την ίδια στιγμή στο στόχαστρο των αρχών έχουν τεθεί ύποπτα εφοπλιστικά δάνεια πολύ γνωστών πλοιοκτητών (τριών), όχι μόνο σε σχέση με τη MIG αλλά και με δάνεια που εδόθησαν από την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική κατά το παρελθόν και αφορούσαν εκτός των άλλων και σε αγορές ακινήτων (ιδίως των ίδιων των τραπεζών) στο κέντρο της Αθήνας.

– Η μιντιακή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Ταυτοχρόνως, η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί με τα χτυπήματα ένθεν και κακείθεν, προς τα μιντιακά συγκροτήματα που στηρίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Όσο η κυβέρνηση θα φωτογραφίζει φίλα προσκείμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση Μέσα Ενημέρωσης, τόσο και η αντιπολίτευση θα απαντάει με καταγγελίες για τους προνομιακούς συνομιλητές της κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματίες και στοιχηματζήδες που ενασχολούνται ενεργά πλέον με τα μίντια…

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια