Σημείο αναφοράς για την ορθόδοξη πίστη χαρακτηρίζει το Άγιον Όρος ο Πούτιν

263

Ευχαριστήρια επιστολή , για τη φιλοξενεία που του επιφύλαξε κατά την επίσκεψή του στο μοναστική πολιτεία του Άθω, έστειλε ο Ρώσος Πρόεδρος στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτηρίζει το Άγιον Όρος σημείο αναφοράς για την ορθόδοξη πίστη και παράδοση στη Ρωσία , ενώ επισημαίνει ότι το έργο των μοναχών αποτελεί διαχρονικά πηγή έμπνευσης για τον λαό της χώρας του.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην αντιφώνησή του στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, είχε πει: «Θέλω να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα αυτά που κάνετε για την ανάπτυξη των σχέσεων με τον ρωσικό λαό και με τη Ρωσία. Και θέλω να ευχαριστήσω την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία. Είμαι δεύτερη φορά εδώ και η φιλοξενία αυτή είναι τόσο θερμή. Είναι προς εμένα βεβαίως, αλλά την εκτιμώ και ως φιλοξενία προς το πρόσωπο του ρωσικού λαού. Στο Άγιον Όρος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο. Έργο το οποίο αφορά τις ηθικές βάσεις και τις ηθικές αξίες. Αυτό το έργο είναι πολύ σημαντικό και είναι κοινό».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια