Σε κλίμα… Λονδίνου το 11ο Ετήσιο Roadshow της ΕΧΑΕ

479

Με το ελληνικό χρηματιστήριο να είναι «κολλημένο» εδώ και καιρό στο όριο των 550 – 580 μονάδων και τους επενδυτές να απέχουν από την αγορά, ξεκινά σήμερα Τρίτη στο Λονδίνο το 11ο Ετήσιο Roadshow που διοργανώνει ο όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η αναζήτηση ειδήσεων που μπορούν να δώσουν ώθηση στο χρηματιστήριο συνεχίζεται εδώ και μήνες, καθώς η ελληνική οικονομία έχει μπροστά της σημαντικά ζητήματα στα οποία πρέπει να βρει λύση. Οι καθυστερήσεις και η αβεβαιότητα που συνεχίζει να πλανάται πάνω από τη χώρα συνεχίζουν να δημιουργούν «ψυχρό» κλίμα με τους ξένους επενδυτές. Η χώρα λοιπόν, για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας θα πρέπει: α) να περάσει τις 15 εκκρεμότητες, β) να κλείσει άμεσα τη β’ αξιολόγηση, γ) να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, δ) να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ και τέλος να μάθουμε αν τελικά το ΔΝΤ να συμμετάσχει εκ νέου στο πρόγραμμα.

Οι συμμετέχοντες

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, στο Roadshow θα συμμετάσχουν τελικά εκπρόσωποι 27 εταιρειών, ενώ στη βρετανική πρωτεύουσα δεν θα μεταβούν ΟΛΠ και Attica Bank. Περίπου 85 διεθνή funds έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία της στη διοργάνωση του Χρηματιστηρίου, ενώ 129 οι funds managers που θα δώσουν το παρών. Πέρυσι, είχαν συμμετάσχει 89 funds και 132 funds managers. Τα κλεισμένα έως σήμερα ραντεβού ανέρχονται σε 670, όταν το 2015 είχαν φτάσει τα 579. Tράπεζες, ΟΠΑΠ, Mυτιληναίος, Folli Follie προηγούνται έως τώρα σε αριθμό προγραμματισμένων one to one meetings. Υπενθυμίζεται πως στο 11ο Αnnual Greek Roadshow θα συμμετάσχουν φέτος οι: Eθνική Τράπεζα, Αlpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, MIG, Ομιλος Χρηματιστηρίου Aegean Airlines, Creta Farm, Eλλάκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική – Ανεμος, Folli Follie, Fourlis, Γεκ – Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia Properties, Eλληνικά Πετρέλαια, Lamda Development, MLS, Motor Oil, Ομιλος Μυτιληναίος, Μέτκα, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν.

Xορηγοί του 11ου Roadshow είναι οι: Eπενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, Εuroxx, Beta, Eurobank Equities, Alpha Finance, Μοrgan Stanley, Eθνική Χρηματιστηριακή, Παντελάκης Χρηματιστηριακής και Πειραιώς Securities.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια