Σε διπλό ταμπλό η κυβέρνηση για τα κανάλια

504
New State Minister Nikos Pappas holds a folder as he leaves the Prime Minister's office to name the new cabinet in Athens on Tuesday, Jan. 27, 2015. Prime Minister Alexis Tsipas’ governing Syriza party announced a Cabinet that includes officials from its coalition ally, the anti-bailout and right wing Independent Greeks. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Την ικανοποίησή του για την έως τώρα πορεία του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών εξέφρασε στην Βουλή ο Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η πρόσφατη επιστολή του αρμόδιου για θέματα ΜΜΕ, Γκίντερ  Έτινγκερ, δεν σχετίζεται με αδειοδοτική διαδικασία και ως εκ τούτου δεν θα ανατραπεί ο υφιστάμενος νόμος.

«Δημοσιεύματα ξεκαθαρίζουν ότι η επιστολή δεν έχει σχέση με τον αριθμό των αδειών. Το ίδιο επανέλαβε και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το έκανε μετά από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων. Είπε τρεις φορές ότι η επιστολή δεν έχει σχέση με το θέμα των αδειών των καναλιών» είπε ο υπουργός Επικρατείας.
Αντιπαράθεση στη Βουλή

 Είχε προηγηθεί η ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου (Δημ. Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.), που υποστήριξε ότι «η επιστολή  Έτινγκερ ήρθε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Σας λέει ότι το φάσμα έχει περισσότερες δυνατότητες από όσες δίνετε εσείς με το νομοσχέδιο για τις άδειες», ενώ πρόσθεσε: «Επίσης, στο κείμενο της επιστολής υπάρχουν πολλές παρατηρήσεις σχετικά με την έλλειψη σεβασμού από τη νομοθεσία σας στις Ανεξάρτητες Ρυθμιστικές Αρχές (ΕΣΡ και ΕΕΤΤ)».


Υπουργός… Βορείου Κορέας!

Στη συνέχεια οι τόνοι από την πλευρά του κ. Λοβέρδου ανέβηκαν: «Σας παρομοίωσα με υπουργό Βορείου Κορέας. Είστε μια παράταξη που δεν λειτουργεί στο πλαίσιο της Δημοκρατίας. Ο κ. Γκάλμπρεϊθ είπε ότι τον Μάρτιο 2015 εκπονήσατε το plan x για έκτακτη ανάγκη και αντί μισθών και συντάξεων θα δίνατε υποσχετικές. Στο μυαλό σας υπάρχουν αυτά που λέμε, αλλά δεν τα δέχεστε. Θεωρείτε την κριτική μας παράνομη. Όμως, ρόλος του υπουργού είναι συνυφασμένος με την κριτική, πρέπει να το δεχθείτε».
Απαντώντας ο κ. Παππάς είπε: «Εάν από εμάς περιμένετε να αλλάξουμε πολιτική, κάνετε λάθος. Δεν θα το κάνουμε. Δεν θα παρατείνουμε το καθεστώς ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο με τροπολογίες βασιλόπιτας. Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν είχε αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια