Σε ανοιχτή σύγκρουση κυβέρνηση – Βαρδινογιάννηδες

-Με φόντο το MEGA, το STAR, τις τηλεοπτικές άδειες και την επένδυση στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

784

-Ενοχλημένη η επιχειρηματική οικογένεια με τους χειρισμούς του Μαξίμου στον διαγωνισμό για τα κανάλια, αλλά και για τις σχέσεις με τις οικογένειες Λάτση και Μπόμπολα!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη μια ανοιχτή σύγκρουση κυβέρνησης και οικογένειας Βαρδινογιάννη με αφορμή τον διαγωνισμό για τις άδειες των καναλιών και φόντο την ψήφιση από τη Βουλή της αξιοποίησης του Ελληνικού από την οικογένεια Λάτση!

Και έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον η εξέλιξη της ανοιχτής αυτής αντιπαράθεσης αν αναλογισθεί κανείς ότι η μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια στήριξε τόσο άμεσα όσο και διά μέσου των ΜΜΕ που ελέγχει την κυβέρνηση Τσίπρα, σε μια εποχή μάλιστα που όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα Ενημέρωσης κατακεραύνωναν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς».

-Στήριξη σε Τσίπρα από τότε που κατέβαινε για δήμαρχος

Και αν επιχειρήσει να γυρίσει κανείς ακόμη πιο πίσω τον χρόνο θα θυμηθεί ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε στηρίξει προσωπικά τον πρωθυπουργό όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατέβαινε για δήμαρχος Αθηναίων, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε ταχθεί κατά την ανέγερσης του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό για λόγους περιβαλλοντικούς. Όμως οι Βαρδινογιάννηδες έλεγαν από τότε πως ο Αλέξης είναι και καλό παιδί, και έντιμος, και ικανός να ανέβει πολύ ψηλά στην πολιτική του σταδιοδρομία· όπως ακριβώς συνέβη.

-Για τις άδειες και όχι μόνο…

Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά και η παγωμάρα που χαρακτήριζε τις σχέσεις Μαξίμου – Βαρδινογιάννηδων το αμέσως προηγούμενο διάστημα μετεβλήθη σε ανοικτή σύγκρουση, με τη μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια να θεωρεί πως η κυβέρνηση την «πέταξε» εκτός τηλεοπτικού τοπίου τόσο με αφορμή το Mega όσο και με το Star Channel, που δεν περιλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που πλειοδότησαν στην απόκτηση αδειών. Και όπως προκύπτει εκ των πραγμάτων, το Star έχει εξαπολύσει μια δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τις άδειες προσπαθώντας να οδηγήσει τον διαγωνισμό σε ακύρωση, είτε μέσω της αμφισβήτησης του πόθεν έσχες Καλογρίτσας, τον οποίο θεωρεί άνθρωπο της κυβέρνησης, όσο και μέσω των δικαστικών παρεμβάσεων σε ΣτΕ και ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η μεθοδολογία της επίθεσης στον επιχειρηματία Καλογρίτσα ουσιαστικά αποσκοπεί στην αποδόμηση της κυβέρνησης, σημείο στο οποίο επικεντρώθηκε στην τοποθέτησή του στη Βουλή ο υπ. Επικρατείας, Ν. Παππάς, ο οποίος κατονόμασε την οικογένεια Βαρδινογιάννη και την ενέταξε μεταξύ των «γνωστών καναλαρχών» Κοντομηνά και Αλαφούζο που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.

-Προνομιακές σχέσεις με Λάτση, Μπόμπολα

Υπό αυτό το πρίσμα οι Βαρδινογιάννηδες φέρονται πλέον να πρωτοστατούν στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, και όχι μόνο για τις υποθέσεις του Mega και του Star, ούτε γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αναδείξει δικά της πρόσωπα ελεγχόμενα στον ευαίσθητο χώρο των ΜΜΕ! Οι Βαρδινογιάννηδες είναι πολλαπλά ενοχλημένοι επειδή θεωρούν πως η κυβέρνηση τα έχει βρει με την οικογένεια Λάτση, τον μεγάλο ανταγωνιστή της σε πετρέλαια και διυλιστήρια, και μάλιστα προχώρησε την ανάθεση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, του μεγαλύτερου project αστικής ανάπτυξης αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Παρά τις αντιδράσεις του υπ. Πολιτισμού που ανακάλυψε «αρχαία» στο πρώην αεροδρόμιο και παρά τις αντιδράσεις των κάθε λογής καταπατητών και εμπόρων ανθρώπινων ψυχών που έχουν στοιβάξει στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου.

Και είναι ακόμη ενοχλημένη η οικογένεια Βαρδινογιάννη από τη στενή σχέση που φέρεται να έχει αποκτήσει με την κυβέρνηση η οικογένεια Μπόμπολα, για την οποία επιχειρηματική οικογένεια οι Βαρδινογιάννηδες καταλογίζουν ότι συμμάχησε με την κυβέρνηση στην προσπάθεια να πέσει «μαύρο» στο Mega!

-Τι θα κάνουν οι φίλοι εντός κυβέρνησης;

Υπό αυτό το πρίσμα η ένταση στις σχέσεις της κυβέρνησης και της μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας αναμένεται να κλιμακωθεί. Και έχει ενδιαφέρον στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης αυτής να διαφανεί ποια θα είναι η στάση των φίλων της οικογένειας εντός του κυβερνητικού σχήματος. Οι φίλοι της οικογένειας είναι αρκετοί, όπως για παράδειγμα ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ., Π. Καμμένος, που διατηρεί εδώ και χρόνια άριστες προσωπικές σχέσεις με τους Βαρδινογιάννηδες. Μένει να φανεί στο τέλος της ημέρας ποιος από τους δύο θα καταστεί ο πιο ισχυρός, ποιος θα είναι ο νικητής αυτής της σύγκρουσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μολονότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει σε δεύτερη χρονική στιγμή η ένταση να αποκλιμακωθεί, ιδίως μετά τις παρεμβάσεις θεσμικών προσώπων που έχουν αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, αν και δεν φαίνεται –προς το παρόν τουλάχιστον– ορατό κάτι τέτοιο.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια