Σε αγώνα δρόμου η Ιταλική Κυβέρνηση για να αποφύγει «κούρεμα καταθέσεων»

695

Μόνον η τράπεζα Monte Paschi di Siena φέρεται να «κόπηκε» στα ευρωπαϊκά stress test, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει  ο ιταλικός Τύπος.

Τα επίσημα αποτελέσματα των stress test πρόκειται να δημοσιοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή το απόγευμα, μόλις κλείσουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ανέφερε η δημόσια τηλεόραση Rai, εκ των πέντε μεγάλων τραπεζών της χώρας, μόνον η «Μps» φέρεται να μην κατάφερε να περάσει τα προγραμματισμένα τεστ αξιολόγησης.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες Ιntesa San Paolo, Ubi Banca, Banco Popolare και Unicredit, οι επιδόσεις φέρονται να είναι ικανοποιητικές.

Παρά τις δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στο περιθώριο του G20, ότι «δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που να αφορά ειδικά τις ιταλικές τράπεζες», η κυβέρνηση , συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, με κύριο αίτημα να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία και να αποφευχθεί ενδεχόμενο «κούρεμα καταθέσεων».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια