ΣΕΒ: Συγκυριακή η μείωση της ανεργίας – Αναγκαίες οι επενδύσεις

365

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο εβδομαδιαίο δελτίο για την πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζει την υποχρεωτική η έλευση νέων επενδύσεων προκειμένου να υπάρξει διατηρήσιμη αύξηση της απασχόλησης.

Ο ΣΕΒ μεταξύ άλλων, εστιάζει στον συγκυριακό χαρακτήρα της μείωσης της ανεργίας, η οποία οφείλεται, σύμφωνα με τον ίδιο, στην επίδραση της αύξησης του τουρισμού, στη δημιουργία ευκαιριακών και χωρίς προοπτική θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα και τέλος, στη μείωση του εργατικού δυναμικού λόγω μετανάστευσης και χρόνιας αποθάρρυνσης των ατόμων που ψάχνουν για δουλειά.

«Χωρίς πραγματική αύξηση της απασχόλησης μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, και χωρίς μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας των επιχειρήσεων, τα προβλήματα ανεργίας θα ενταθούν». Ο ΣΕΒ ως αποτέλεσμα, καθιστά αναγκαίο τον τερματισμό της ασκούμενης αδιέξοδης και ατελέσφορης οικονομικής πολιτικής, που αποθαρρύνει την δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Συνεπώς – επισημαίνει ο Σύνδεσμος – η εξέλιξη αυτή δεν αρκεί για να ταυτοποιήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο ενός προτύπου ανταγωνιστικής ανάπτυξης και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπερεκτιμάται.

«Η διατηρήσιμη αύξηση της σταθερής απασχόλησης παραμένει ζητούμενο υψίστης προτεραιότητας» υποστηρίζει και προειδοποιεί πως «όσοι πιστεύουν ότι η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται από μόνη της, και σε αναντιστοιχία με την υφεσιακή πορεία μιας υπερφορολογούμενης ιδιωτικής οικονομίας, θα εκπλαγούν δυσάρεστα».

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια