ΣΕΒ: Πρόταση – υπόδειξη για καινούριες μειώσεις

897

Ο ΣΕΒ έκανε πρόταση για τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο. Ένα νέο που δε θα αρέσει και πολύ σε οποιοδήποτε αυτί κι αν φτάσει. Γνωστό είναι πως: οι μέσες καθαρές μηνιαίες αποδοχές στον δημόσιο τομέα ανέρχονται σε 1.050 ευρώ, ενώ στον ιδιωτικό δεν υπερβαίνουν τα 780 ευρώ. Καταλήγοντας στα παρακάτω…

Λόγος γίνεται και για τις εξής αιχμηρές κουβέντες «Το ελληνικό κράτος πληρώνει υψηλότερους μικτούς μισθούς από τον ιδιωτικό τομέα, ακριβώς όπως γίνεται και στη μέση ευρωπαϊκή χώρα, με τη διαφορά ότι στην Ελλάδα είναι 20 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο απ’ ό,τι στην Ε.Ε.». Συνέχισε μιλώντας για «στενό» δημόσιο που διαθέτη η Ελληνική χώρα. Είπε και για διπλάσιους μισθωτούς εργαζομένους με ποσοστό (16%), ως του συνόλου της μισθωτής απασχόλησης απ’ ό,τι η Ε.Ε.(8%).

Το «μάρμαρο» καλείται να πληρώσει ο ιδιωτικός τομέας, μέσω της υπερφορολόγησης. «Η κατάσταση αυτή δεν είναι διατηρήσιμη στο μέλλον και χρήζει άμεσης προσαρμογής» Ακολούθησε: «Το κράτος στην Ελλάδα λειτουργεί σήμερα πέραν των δυνατοτήτων της ιδιωτικής οικονομίας, γεγονός που απομυζά πόρους αλλά και επενδύσεις και θέσεις εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα και καταδικάζει την ελληνική οικονομία σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλή ανεργία»

Ενώ εξέδωσε κατηγόριες που απευθύνονται στο τρόπο χειρισμού της κυβέρνησης για την συμφωνία. Ο ΣΕΒ διαμηνύει ότι η καθυστέρηση της συμφωνίας απειλεί την οικονομία και ακυρώνει κάθε ελπίδα ανάκαμψης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια