Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο

585

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο αναμένεται να φέρει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Ρυθμίσεις ΟΤΑ και άλλες διατάξεις», το οποίο θα κατατεθεί στην Βουλή τον Ιούνιο.

Οι εννιά αλλαγές που προωθεί το νομοσχέδιο είναι οι ακόλουθες:
– Μετατάξεις και αποσπάσεις υπαλλήλων από και προς τους Δήμους.
– Διατήρηση της προσωπικής διαφοράς των υπαλλήλων που μετατάσσονται.
– Μεταφορά προσωπικού των προς κατάργηση ΝΠΔΔ ΔΠΙΔ και ΑΕ των ΟΤΑ στους Δήμους.
– Τοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων
– Μέσα ατομικής προστασίας δημοτικών υπαλλήλων
– Καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
– Δημοτικά τέλη και οικονομικά ΟΤΑ
– Δημιουργία μητρώου ανθρώπινου δυναμικού
– Διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων με υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης για έκδοση διαβατηρίων

Παράλληλα απελευθερώνονται οι μετακινήσεις και μετατάξεις προσωπικού από τον στενό Δημόσιο Τομέα σε ΟΤΑ καθώς πλέον δεν χρειάζεται έγκριση από την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή.
Για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών επιτρέπεται η απόσπαση ως και για 2 χρόνια προσωπικού από ΝΠΙΔ και ΑΕ του Δημοσίου προς τους ΟΤΑ, ενώ οι υπάλληλοι που έχουν μεταταχθεί ή έχουν μεταφερθεί σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού διατηρούν την προσωπική διαφορά στον μισθό τους.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν μεταταχθεί σε άλλες θέσεις θα μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους, πλην αυτών που εντάχθηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια