Σαββίδης ο 4ος!

780

Και εγένετο καναλάρχης! Και το όνομα αυτού Ιβάν, και μάλιστα ο τέταρτος (πώς λέμε Λουδοβίκος 14ος), ακολουθώντας πίσω από Αλαφούζο, Κυριακού και Μαρινάκη. Ο άνθρωπος των Ρώσων στην Ελλάδα, εκλεκτός της πρεσβείας στη χώρα μας, τον οποίο δεν ήθελαν ούτε να ακούνε οι Αμερικανοί, αναδείχτηκε τελικά υπερθεματιστής αφού κατέβαλε το ποσόν της πρώτης δόσης και αφού προηγουμένως είχε ελεγχθεί από την αρμόδια επιτροπή το πόθεν έσχες του.

Ο φίλος του Κ. Καραμανλή, του Π. Καμμένου και του ηγουμένου Εφραίμ!

Έτσι, ο φίλος του Κ. Καραμανλή, του Π. Καμμένου και του ηγούμενου Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου εδραιώνει τη θέση του στην κεντρική εξωθεσμική εξουσία παύοντας πια να αποτελεί απλώς έναν ισχυρό άνδρα της Βόρειας Ελλάδος που είναι αφεντικό του ΠΑΟΚ, αλλά έναν σύγχρονο καναλάρχη, ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας που διατηρεί άμεσες σχέσεις με αρχηγούς κομμάτων, πρώην πρωθυπουργούς και έμμεσα ελέγχει ένα ακόμη πλήθος μίντια και ιστοσελίδων.

Ο προβληματισμός της πρεσβείας των ΗΠΑ

Βεβαίως, είναι αυτονόητο πώς η αμερικανική πρεσβεία δεν ανοίγει σαμπάνιες για τον καναλάρχη Σαββίδη, καθώς θεωρεί ότι ο επιχειρηματίας θα ακολουθήσει φιλορωσική πολιτική και ενδεχομένως η γραμμή του σταθμού του επηρεάσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Και είναι επίσης προφανές πως η αμερικανική πρεσβεία είναι προβληματισμένη από το γεγονός πως ο κ. Σαββίδης συνδέεται στενά με κάθε φιλορωσικό στοιχείο που υπάρχει τόσο στην πολιτική όσο και στην επιχειρηματική σκηνή.

Το Star και ο Alpha!

– Η σύγκρουση με τον Δ. Κοντομηνά και οι συζητήσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη

vardinogiannisΤο ζήτημα, βεβαίως, που εγείρεται, όπως ακριβώς και στην περίπτωση Καλογρίτσα, είναι αν ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας θα στήσει κανάλι από το μηδέν ή θα επιχειρήσει να συμμαχήσει με ένα από τα υφιστάμενα. Ο ίδιος, άλλωστε, είχε δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τον Alpha ή το Star και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας. Όμως η σύγκρουση με τον Δ. Κοντομηνά αποκλείει συνεργασία με το κανάλι της Αττικής Οδού και κατ’ επέκταση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συμμαχίας με τον τηλεοπτικό σταθμό της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Πόσο εύκολο, όμως, είναι αυτό; Το Star έχει έτοιμο πρόγραμμα μεν αλλά 45 εκατ. ευρώ δάνεια! Και ποιος θα έχει το πάνω χέρι σε αυτή τη συμμαχία; Ποιος θα δεχτεί να περιοριστεί σε ρόλο παθητικού επενδυτή;

Στόχος να πέσει ο διαγωνισμός από Κοντομηνά, Βαρδινογιάννη!

– Παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα

Πάντως, κεντρική επιδίωξη και του Alpha και του kontominas-ΚοντομηνάςStar είναι να καταπέσει ο διαγωνισμός, να κηρυχθεί άγονος και να παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς. Και για την
επίτευξη του στόχου αυτού η κάθε πλευρά χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει, από τη σκληρή και επιθετική δημοσιογραφία μέχρι τις προσβάσεις και επιρροές σε όλα τα επίπεδα της Δικαιοσύνης. Και ήδη διαφαίνονται εντάσεις και συγκρούσεις σε όλα τα μέτωπα, με πιο χαρακτηριστική την τριβή μεταξύ των μελών του ΣτΕ όπου εξετάζεται το ζήτημα των αδειών.

Εξυπηρετεί Παππά και κυβέρνηση η αναβολή από το ΣτΕ!

pappas-ΠαππάςΠάντως, για τους καλά γνωρίζοντες, η αναβολή της απόφασης από το ΣτΕ και οι συνεδριάσεις που θα επακολουθήσουν εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική καθώς δίνεται η δυνατότητα να δρομολογηθούν οι εξελίξεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και το τοπίο να έχει σχηματισθεί, να έχει πάρει την τελική του μορφή, ενδεχομένως με μαύρο στα κανάλια που δεν θα αδειοδοτηθούν, πριν τελικά καταλήξει σε απόφαση το ΣτΕ! Με απλά λόγια, η αναβολή είναι υπέρ του Ν. Παππά, τον οποίο διευκολύνει στους χειρισμούς του!

Απογοήτευση για 4 από το Μαξίμου

Εν τω μεταξύ, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν πως με αφορμή το ναυάγιο της άδειας στον Χρ. Καλογρίτσα, από το Μαξίμου εκφέρεται μια δυσαρέσκεια προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες οι οποίοι φέρονται να είχαν δεσμευθεί απέναντι σε υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη πως θα κατέβαιναν στον διαγωνισμό και θα τον στήριζαν με τη συμμετοχή τους και με τα κεφάλαιά τους.

Περίμεναν συμμετοχή Δ. Μάρη και Φ. Μπόμπολα

maris-ΜάρηςΕιδικότερα, λέγεται ότι από το Μαξίμου περίμεναν πως θα συμμετείχε στον διαγωνισμό ο επιχειρηματίας στον χώρο των μίντια αλλά και του ιντερνετικού στοιχηματισμού Δ. Μάρης ή ο συνεταίρος του στον τομέα του ηλεκτρονικού τζόγου Φ. Μπόμπολας, ιδίως μετά την εξέλιξη της υπόθεσης MEGA! Και περίμεναν από την κυβέρνηση πως οι επιχειρηματίες θα στήριζαν τις επιλογές της ιδίως από τη στιγμή που το ιντερνετικό στοίχημα έχει γίνει αποδεκτό παρά τη λυσσώδη επίθεση από τον ΟΠΑΠ που υποστηρίζει πως διατηρεί το μονοπώλιο μέχρι το 2020. Και μάλιστα ετοιμάζεται νομοθετική παρέμβαση για την οριστική ρύθμισή του.

Ο Π. Παπαδόπουλος της Forthnet και ο τραπεζίτης

papadopoulos-Παπαδόπουλος-forthnetΕπιπροσθέτως, στην κυβέρνηση ανέμεναν διαφορετική στάση και από τον Π. Παπαδόπουλο της Forthnet, ο οποίος αποτελεί και αγαπημένο παιδί του Μαξίμου. Ωστόσο, δεν κατέβηκε στον διαγωνισμό και δεν προσέφερε τις υπηρεσίες που τα υψηλά κλιμάκια προσδοκούσαν. Επίσης, στην κυβέρνηση θεωρούσαν πως θα υπήρχε δυνατότητα κάποια υποψηφιότητα να είχε τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ελληνική τράπεζα, καθώς κάτι τέτοιο λέγεται ότι είχε συμφωνηθεί παρασκηνιακά. Ούτε αυτό, όμως, επετεύχθη λόγω συγκυριών.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια