Σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ – Οι 3 όροι της ΝΔ

455

Σήμερα πραγματοποιείται η έκτη κατά σειρά απόπειρα της Διάσκεψης των Προέδρων προκειμένου να συγκροτηθεί νέο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Στόχος της κυβέρνησης, έπειτα και από τις πολύωρες διαβουλεύσεις που είχε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με αντιπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι να καρποφορήσει αυτή η Διάσκεψη των Προέδρων και να μην «μπλοκαριστεί» από τη Νέα Δημοκρατία.

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένει στη συνολική απόσυρση του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Τσιάρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Δένδιας, έθεσαν τρεις προϋποθέσεις για να προχωρήσει η συγκρότηση του ΕΣΡ.

-Η πλήρης δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση του άρθρου 2Α του νόμου Παππά.

-Η απόλυτη δέσμευση του πρωθυπουργού για κατάργηση της αυθαίρετης, σύμφωνα με τους γαλάζιους, πρόβλεψης περί τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

-Η συγκρότηση ενός Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, που θα τυγχάνουν της ευρύτερης αποδοχής και θα μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

«Η Νέα Δημοκρατία μπροστά στο θεσμικό αδιέξοδο που χτίζει η κυβέρνηση, για να διαμορφώσει το άλλοθι της, έχει διανύσει την απόσταση που της αναλογεί, ώστε η διάσκεψη των προέδρων να συγκροτήσει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου. Έχουμε αναλύσει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος, προτείνοντας τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο. Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι υπεύθυνη να αποδείξει πως δε θέλει ένα ακόμα ναυάγιο», τόνισε ο κ. Τσιάρας.

«Η δική μας υποχρέωση είναι να προασπίσουμε τις προβλέψεις του Συντάγματος. Σε αυτό το πλαίσιο και εφόσον η κυβέρνηση εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της θα μπορούσαμε να βρούμε λύση. Αλλά, πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος», επεσήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μιλώντας με δημοσιογράφους απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία πώς θα προτείνει τον υποψήφιο της ΝΔ και περιοριστικέ απλώς στο να απαντήσει «ουδέν σχόλιο».

Οι ίδιοι κύκλοι, μετέφεραν επίσης μήνυμα του προέδρου της Βουλής προς όλες τις κατευθύνσεις, που ξεκαθαρίζει ότι η προγραμματισμένη για σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με θέμα τη συγκρότηση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου θα είναι και η τελευταία.

Παράλληλα ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να ξανασυνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων για το θέμα αυτό γιατί δεν πρέπει να ευτελίζονται τα πρόσωπα».

Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ο Νίκος Βούτσης προσέλθει στη σημερινή Διάσκεψη με αυτή την πρόταση, τότε είναι σαφές πως η κυβέρνηση πετάει το γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια