Ροντρίγκο Ντουέρτε: «Θα σκοτώσω 3.000.000 τοξικομανείς» – Σάλος στις Φιλιππίνες !

695

«Ο Χίτλερ σκότωσε τρία εκατομμύρια Εβραίους… Εδώ υπάρχουν τρία εκατομμύρια τοξικομανείς. Θα ήμουν ευτυχής αν τους έσφαζα», δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε,  σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί την πλέον αμφιλεγόμενη εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών έτοιμος να εκκαθαρίσει τρία εκατομμύρια τοξικομανείς.

Αυτοί που ωστόσο αντελήφθησαν πολύ καλά το βάρος των δηλώσεών του ήταν οι Εβραίοι, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα χαρακτηρίζοντας «αισχρά» τα σχόλια του φιλιππινέζου προέδρου.

Από το Νταβάο, την πόλη όπου άφησε ιστορία ως δήμαρχος για τη σκληρή πολιτική του για την πάταξη της εγκληματικότητας, ο Ντουτέρτε δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος στο πρόβλημα και να σώσει την επόμενη γενιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις. Και στο παρελθόν, πάντα στο όνομα της πάταξης του εμπορίου ναρκωτικών, ο Ντουτέρτε έχει πει ξεκάθαρα ότι θα σκοτώσει «100.000 εγκληματίες». Αυτή τη φορά ωστόσο ξεπέρασε κάθε όριο συγκρίνοντας την εκστρατεία του με το Ολοκαύτωμα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια