Π. Πολάκης: «Είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης»

775

«Στη διάθεση της δικαιοσύνης για ό,τι χρειαστεί», δήλωσε πως βρίσκεται ο  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά τις δηλώσεις του στις οποίες ανέφερε ότι σημαντική μερίδα δικαστών «είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα».

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, τονίζοντας ότι οι αρχικές του δηλώσεις προέκυψαν από καταστάσεις που ανακαλύπτει καθημερινά στον χώρο της Υγείας και οι οποίες -παρά το ό,τι είχαν γίνει καταγγελίες- «ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στον δρόμο», ενώ σημείωσε πως «υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης».

Ενημερώνοντας πως από την μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του, μαζί με τον υπουργό Υγείας  Ανδρέα Ξανθό, έχουν αποστείλει στις δικαστικές αρχές πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών, ο κ. Πολάκης ξεκαθάρισε πως «τιμά κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του».

«Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια