Πώς ο Σαββίδης οδήγησε την κυβέρνηση σε δεύτερο φιάσκο;

Τρίτη και φαρμακερή ευκαιρία για ΜΜΕ από την κυβέρνηση ο ΠΗΓΑΣΟΣ και οι υπόλοιπες μετοχές του Mega

666

Σε φιάσκο νούμερο 2 εξελίχθηκε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση ΠΗΓΑΣΟΣ-ΜΕGΑ-ΔΟΛ, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου ήταν έτοιμος να αποκτήσει με μια κίνηση όλα αυτά τα ΜΜΕ, ξαφνικά βρέθηκε στο περιθώριο των εξελίξεων με μοναδικό απόκτημα το 22% των μετοχών που αγόρασε από τον Φώτη Μπόμπολα, το οποίο δεν είναι βέβαιο και ότι θα κρατήσει καθώς πλέον τράπεζες και ελεγκτικές αρχές εξετάζουν τη νομιμότητα της μεταβίβασης.

Πρώτο φιάσκο

Όπως επισημαίνουν άνθρωποι της αγοράς, δεν είναι η πρώτη φορά που οι χειρισμοί του Ιβάν χαλάνε τους σχεδιασμούς του Μαξίμου. Πριν καιρό, όταν εξελισσόταν το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο Ιβάν Σαββίδης είχε μπει στη διαδικασία αυτή ανεβάζοντας το τίμημα σε πολύ μεγάλα επίπεδα. Μάλιστα εκείνη την εποχή έλεγαν όλοι ότι ο Ιβάν έπραξε σαν λαγός της κυβέρνησης στηριζόμενοι στα λόγια του επιχειρηματία έξω από το υπουργείο Τύπου. Τελικά, ο ίδιος κατάφερε να πάρει άδεια, αφού εξαιρέθηκε ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας από τους υπερθεματιστές, ωστόσο ο διαγωνισμός κρίθηκε αντισυνταγματικός. Όμως, η αλγεινή εντύπωση από τους συνολικούς χειρισμούς έμεινε αποτυπωμένη και ο Τύπος εκείνης της εποχής κατέγραψε την όλη προσπάθεια σαν φιάσκο, το οποίο ολοκληρώθηκε κάποιες εβδομάδες μετά με την ακυρωτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια