«Πυρά» Σκουρλέτη κατά δανειστών και προηγούμενων κυβερνήσεων για τις ιδιωτικοποιήσεις

605

Επίθεση από βήματος Βουλής εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης για το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, βάλλοντας εμμέσως εναντίον των δανειστών και ευθέως κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων για τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει.

«Ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται σε μία χώρα με το πιστόλι στον κρόταφο και γίνονται κάτω από συνθήκες δημοσιονομικής αγχόνης και κρέμεται η χώρα από μια κλωστή δεν αποδίδουν. Γιατί ο αγοραστής ξέρει ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα για να το πουλήσεις άρα δεν γίνονται όλα με κανόνες αγοράς για ένα μεγαλύτερο τίμημα. Αυτή την πολιτική προσπάθησαν να περάσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κι εμείς την σταματήσαμε», σημείωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατηγορώντας τον προκάτοχό του και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Μανιάτη ότι είναι φανατικά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο Πάνος Σκουρλέτης άφησε για άλλη μία φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υλοποιηθεί η συμφωνία για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ κατά 17%. Κληθείς να δώσει εξηγήσεις από τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος επέμεινε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί γι’ αυτό στο τεχνικό Μνημόνιο και μάλιστα για την πρόσληψη ειδικού συμβούλου πώλησης έως το Σεπτέμβριο, ο υπουργός ανέφερε: «εμείς στην πολιτική βίαιης και εξαναγκασμένης ιδιωτικοποίησης λέμε όχι. Γι’ αυτό καταργήσαμε τη μικρή ΔΕΗ και εναλλακτικά προωθούμε ένα άλλο σχέδιο που η πρώτη του φάση προχωράει με επιτυχία».

Παρουσιάζοντας μάλιστα τις προτεραιότητες του Υπουργείου τόνισε ότι στόχος για τη ΔΕΗ είναι η διείσδυσή της στις βαλκανικές χώρες, η επέκτασή της στο φυσικό αέριο και η αύξηση του μεριδίου της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. «Εμείς θέλουμε το δημόσιο να είναι ο ισχυρός παίχτης στην αγορά ενέργειας και να καθορίζει το παιχνίδι», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Αν και ο Γιάννης Μανιάτης επέμεινε να ζητά εξηγήσεις για το τεχνικό Μνημόνιο, που όπως είπε προβλέπει τη μεταφορά της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ στο νέο Υπερταμείο το Σεπτέμβριο, ο κος Σκουρλέτης απέφυγε να το σχολιάσει.  Πάντως ο Γιάννης Μανιάτης έβαλε εναντίον του υπουργού, καταλογίζοντάς του ότι έχει υπογράψει για τη μείωση του πελατολογίου της ΔΕΗ από το 90% στο 50% έως το τέλος του 2019 και για τον περιορισμό της σημερινής παραγωγής της επιχείρησης από το 70% στο 50% με μηδενικό αντίτιμο.

Κόντρα είχαν οι δύο άνδρες και για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ, με τον κο Μανιάτη να υποστηρίζει πως αγγίζουν πλέον τα 3,1 δις ευρώ από 1,7 δις το 2015 και τον Πάνο Σκουρλέτη να διαψεύσει τον αριθμό, υποστηρίζοντας ότι μέσω της νέας ρύθμισης οφειλών μπήκαν τα ταμεία της ΔΕΗ 500.000 ευρώ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια