Πτώση πωλήσεων για την APPLE, μετά από δέκα χρόνια!

981

Ο αμερικανικός κολοσός APPLE, ανακοίνωσε την τρίτη το βράδυ ότι οι πωλήσεις του κινητού τηλεφώνου iphone για το πρώτο τρίμηνο του 2016 έχουν μειωθεί κατά 16% από ότι ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους. Αυτό είναι ένα αρνητικό πρόσημο για την εταιρία που εδώ και δέκα χρόνια από το λανσάρισμα του τηλεφώνου iphone από το 2007 που μπήκε στην αγορά.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2016 η APPLE πούλησε 51,19 εκατομμύρια συσκευές iphone, σε σχέση των 61,17 εκατομμυρίων συσκευών που πουλήθηκαν την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Η πτώση των πωλήσεων των συσκευών iphone ήταν αναμενόμενη από τους αναλυτές σε σχέση με τα όσα είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο γενικός διευθυντής της APPLE  Tim Cook την αρχή του έτους.

Το καθαρό κέρδος που καταγράφηκε από την Apple το πρώτο τρίμηνο έπεσε κατά 22% μέχρι τα 50,6 δις δολάρια. Με αναφορά του Charlie Bilello, αναλυτή στην Pension Partners…είναι η πρώτη πτώση πωλήσεων από την περίοδο του πρώτου τριμήνου του 2003.

Από το λανσάρισμα το 2007, τα iphone είναι ένα προϊόν αξιοσημείωτο για τα έσοδα της Apple, αφού είναι υπεύθυνα για τα δυο τρίτα των πωλήσεων που πραγματοποιούνται από τον αμερικανικό όμιλο. Ένας λόγος για αυτήν την πτώση είναι και η υψηλή τιμή των συγκεκριμένων smartphones.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια