Πτωτικά το ευρώ, ασφαλή «καταφύγια» αναζητούν οι επενδυτές

436

Κάτω του ψυχολογικού ορίου των 1,12 δολαρίων διολισθαίνει το ευρώ, καθώς οι ανησυχίες για την Deutsche Bank οδηγούν τους επενδυτές προς ασφαλέστερα «καταφύγια».

Αυτή την ώρα (11.25), το κοινό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,30% στα 1,1189 δολάρια, με χαμηλό ημέρας τα 1,1169 δολάρια και υψηλό ημέρας τα 1,1228 δολάρια.

Το ιαπωνικό γεν παράλληλα, ενισχύεται οριακά κατά 0,009% στα 101,02 γεν/δολάριο, ενώ η στερλίνα σημειώνει πτώση κατά 0,10% στα 1,2954 δολάρια.

Η αβεβαιότητα σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια της Deutsche Bank, αλλά και το ενδεχόμενο ενός πακέτου διάσωσης, τύπου bail-in, έχει πυροδοτήσει την έντονη ανησυχία των επενδυτών.

Ως αποτέλεσμα, οι τελευταίοι στρέφονται προς ασφαλέστερα καταφύγια, όπως το ελβετικό φράγκο, το οποίο ενισχύεται τόσο έναντι του ευρώ, όσο και έναντι του δολαρίου.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια