Πρόωρες εκλογές από Σεπτέμβριο έως Ιανουάριο «βλέπει» ο Β. Λεβέντης

627

Αντοχή της κυβέρνησης ως το Φθινόπωρο και ανάδειξη της Ένωσης Κεντρώων στην τρίτη θέση στις προσεχείς εκλογές, προέβλεψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στην διευρυμένη συνεδρίαση της Κ.Ο.

«Οι εκλογές, θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2016 αν και ξένοι παράγοντες θέλουν να κρατήσουν τον κ. Τσίπρα στην εξουσία όλο το 2016», είπε ο Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας ότι ο λαός δεν θα αντέξει πέραν του φθινοπώρου και είναι μεγάλη η πλάνη του κ. Τσίπρα να θεωρεί ότι χωρίς ίχνος επένδυσης και χωρίς επιστροφή καταθέσεων, θα μπορούσε να μακροημερεύσει στην εξουσία».

Διέβλεψε επίσης «μετά βεβαιότητος» ότι η Ένωση Κεντρώων στις ερχόμενες εκλογές θα καταλάβει την τρίτη θέση, «παρά το γεγονός ότι Τύπος και ΜΜΕ λανσάρουν το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Θεοδωράκη». Η Βόρεια Ελλάδα, είπε, «θα εξακολουθήσει να είναι το μεγάλο προπύργιο της νέας νίκης».

Προς επίρρωσιν των προβλέψεών του ανέφερε «πολύ ανησυχητικά στοιχεία», όπως είπε, που αφορούν «20 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, 82 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη ιδιωτών προς το δημόσιο, 120 δισεκατομμύρια ευρώ κόκκινα δάνεια».

Με αυτά τα δεδομένα, προσθέτει «οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης για τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ που θα λάβει η χώρα, εκ των οποίων τα 7,5 δισ. θα πάνε για εξυπηρέτηση ληγόντων ομολόγων, είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Επικριτικός ήταν και με τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «το 4% ανάπτυξη που ονειρεύεται, για να γίνει πραγματικότητα, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, κυβέρνηση 250 βουλευτών και επενδύσεις».

Η πολιτική σταθερότητα της χώρας, ωστόσο, σύμφωνα με τον Βασίλη Λεβέντη, «εμποδίζεται από δύο ανθρώπους, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι είναι όμηροι ενός σκληρού κομματικού πυρήνα που θεοποιεί την καρέκλα και αδιαφορεί πλήρως για την χώρα».

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει η κυβέρνηση για την αλλαγή εκλογικού νόμου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διαβεβαιώνει ότι θα ψηφίσει μόνον τον εκλογικό νόμο που θα διασφαλίσει «πλήρη απλή αναλογική».

Για τον διάλογο που έχει ανοίξει για συνένωση του κεντρώου χώρου από την Φώφη Γεννηματά, λέει ότι τα κόμματα αυτά εκπροσωπούν το παλιό και «η Ένωση Κεντρώων δεν μετέχει, γιατί δεν θέλει να ενωθούμε με κόμματα που έκαναν ρουσφέτια, που διέφθειραν το κράτος, που είναι ένοχα για την πτώχευση της χώρας».

Αναφερόμενος τέλος στο ΚΚΕ, λέει ότι «αν πάρει κανείς τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ χωριστά διαπιστώνει σχεδόν πλήρη ταύτιση» και ότι «τα δύο αυτά κόμματα θεωρούν ότι ανεβαίνουν μόνο η χώρα γκρεμίζεται και διαλύεται».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια