Προς τι η άκαιρη συνεδρίαση;

582

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Αττικής. Έχει περάσει μισός χρόνος από τότε που έληξε η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Μόλις πριν από δύο ημέρες το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής θυμήθηκε να συνεδριάσει για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αποφασίζοντας ότι θα πρέπει να επιστραφεί για περαιτέρω διορθώσεις.

Το οξύμωρο είναι ότι το σχέδιο έχει περάσει ήδη από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που άνοιξε και επίσημα τον δρόμο για την αποκρατικοποίηση του Αστέρα.

Στην ουσία, το Περιφερειακό Συμβούλιο κατέληξε σε μια απλή γνωμοδότηση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτική, αφού μάλιστα η μελέτη έχει περάσει από τα συναρμόδια υπουργεία και το ΣτΕ.

Σε τι ακριβώς αποσκοπούσε, λοιπόν, αυτή η μάλλον άκαιρη συνεδρίαση της Περιφέρειας; Τέτοιες κινήσεις υποβαθμίζουν τον ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια