«Πράσινο» για την έκδοση τριών από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς

590

«Πράσινο φως» για την έκδοση στην Τουρκία των τριών από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς άναψε την Τετάρτη – σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες – η Επιτροπή Ασύλου που εξέτασε το αίτημά τους σε πρώτο βαθμό.

Η απόφαση της Επιτροπής για το αίτημα χορήγησης ασύλου ήταν αρνητική, με την αιτιολογία για τον ένα ότι υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή του στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ για τους άλλους δυο έκρινε ότι δεν συνεργάστηκαν επαρκώς με τις ελληνικές αρχές.

Πάντως, οι τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί, που προσήλθαν στην Επιτροπή Ασύλου έχουν δικαίωμα υποβολής έφεσης επί της απόφασης, ενώ η απόφαση για τους άλλους πέντε Τούρκους αναμένεται στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι στις 11.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) πραγματοποιείται η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ, με βασικά θέματα τόσο το προσφυγικό όσο και το Κυπριακό. Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει το θέμα των στρατιωτικών.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια