«Ποντάρουν» στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

746

Φθηνότερα θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ, καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, από το 2017 θα «μετρά» το έτος πρώτης ταξινόμησης σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι το έτος ταξινόμησης στην Ελλάδα.

Έτσι, μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης με το νόμο 4410/2016, η εφαρμογή της οποίας θα οδηγήσει σε χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας τους ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων, λόγω μεγαλύτερης παλαιότητας.

Η εγκύκλιος έρχεται την ώρα που δεν είναι ξεκάθαρο τι και εάν θα αλλάξει για τα τέλη κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων το 2017.

Πάντως, προς το παρόν, με την εγκύκλιο αυτή δεν επέρχεται η παραμικρή αλλαγή στα ισχύοντα τέλη των Ι.Χ. πέραν των εισαγόμενων μεταχειρισμένων, τα οποία επηρεάζονται μετά τη διάταξη νόμου.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια