Πολύδωρας: Στεναχωρήθηκα πολύ με τη στάση της ΝΔ

517

Σφοδρή κριτική εναντίον της ΝΔ εξαπέλυσε ο Βύρων Πολύδωρας, ενώ αντίθετα έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα.

«Στεναχωρήθηκα πολύ. Με είχε διαγράψει ο κ. Σαμαράς. Τι θέλουν; Να με εξορίσουν από την Ελλάδα; Μήπως να με σκοτώσουν δια φυσικού θανάτου;», σχολίασε ο κ. Πολύδωρας για την ανακοίνωση της ΝΔ ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το Συμβούλιο.

«Νιώθω σαν να έπεσε πάνω μου σεισμός χειρότερος από της Ιταλίας. Εχουν και τα πολυβολεία, τα κέντρα δολοφονίας χαρακτήρων, τα ΜΜΕ, που είναι υποκινούμενα», πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης κατηγόρησε την ηγετική ομάδα της ΝΔ ότι δεν του μιλά, τον συκοφαντούν, και τον «χτυπούν», τον «εκτελούν» από τα social media. «Θέλουν να απαξιώσουν την υποψηφιότητά μου, δεν ξέρουν ότι δεν κόπτομαι για αυτή», συμπλήρωσε.

Το Σάββατο, μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Πολύδωρας είχε δηλώσει ότι θα επικοινωνήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων. Μετά από την αντίδραση της ΝΔ όμως, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να επιχειρήσει να μιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν μιλάω με εκείνους που με απέρριψαν μέσα σε 15 λεπτά», δήλωσε, αναφερόμενος στην ανακοίνωση που έβγαλε η ΝΔ μετά από τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα να πει με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα επικοινωνήσει ούτε με την Φώφη Γεννηματά. «Λέει ότι είμαι υπουργός της ζαρντινιέρας. Δεν ήταν δική μου η δήλωση, ήταν της διαπλοκής ήθελαν να με πολεμήσουν», είπε, σχολιάζοντας στον χαρακτηρισμό που του απέδωσε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Σε ετοιμότητα να παραιτηθώ και σήμερα»

Σε ερώτηση για το αν θα αλλάξει στάση μετά από τις αντιδράσεις, ο κ. Πολύδωρας δήλωσε ότι δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό.

«Εχω την ετοιμότητα να παραιτηθώ και σήμερα, δεν θέλω να εκβιάσω τίποτα», είπε, ενώ σε μία ακόμη επίθεση στη ΝΔ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση περί έλλειψη προσόντων, πρόσθεσε «Πιθανόν να έχουν άλλα κριτήρια όπως πχ. να είναι κάποιος κολλητός του Χριστοφοράκου, να είναι πίσω από τα κανάλια».

«Οι βουλευτές και ο κόσμος της ΝΔ είναι μαζί μου»

Σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ, ο κ. Πολύδωρας υποστήριξε ότι οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ και ο κόσμος του κόμματος είναι μαζί του σε αυτή την υπόθεση.

«Αυτοί κάνουν τακτικισμούς, εγώ δεν κάνω. Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση και να ικανοποιήσουν τις μωροφιλοδοξίες τους», πρόσθεσε.

Ο διάλογος με τον πρωθυπουργό

Δηλώνοντας ότι είναι τιμώμενος από την πρόταση του πρωθυπουργού, ο κ. Πολύδωρας αναφέρθηκε και στον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό, στην τηλεφωνική επικοινωνία τους την Πέμπτη.

«Μου είπε »Τι θα έλεγες Βύρωνα για πρόεδρος του ΕΣΡ;» Απάντησα »Ευχαριστώ αλλά έχω πολλούς εχθρούς» και μου είπε »Εχεις και περισσότερους φίλους»».

Ας σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί εναντίον των Βρυξελλών, των μνημονίων και της διαπλοκής.

Γιατί δέχθηκε

Μιλώντας για τον λόγο που δέχθηκε την πρόταση, ο κ. Πολύδωρας ανέφερε ότι τον ενέπνευσε το έργο του ειρηνοποιού.

«Αποδέχθηκαν με φουσκωμένη την αισιοδοξία ότι μπορώ να φέρω αποτέλεσμα, να εκτονώσω την κατάσταση, να πάψει η ένταση με τη δικαιοσύνη. Είμαι δικηγόρος, γνωρίζω τους δικαστές, ξέρουν πόσο τους σέβομαι οπότε εξομαλύνεται η σχέση της πολιτικής με τη δικαιοσύνη. Και λέω πολιτική γιατί δεν είναι θέμα κυβερνήσεως, όλοι θέλουν να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη, ιδιαίτερα στο ΣτΕ. Αποδέχομαι γιατί είμαι μαχητής, γιατί είναι τιμητική η πρόσκληση και δεν φοβάμαι τα ρίσκα», δήλωσε.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι το έργο του ΕΣΡ, με τις αποφάσεις για τον διαγωνισμό και τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών είναι σημαντικό και χρειάζεται κάποιος που να μην είναι δημόσιος υπάλληλος, και να έχει δυνατότητα κρίσεως και αποφάσεως.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια