Πολλά τα μέτωπα για τον γέρο ΑΚΤΩΡΑ

742

Ανοιχτά μέτωπα αντιμετωπίζει το τελευταίο τρίμηνο ο όμιλος Μπόμπολα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα θέματα ξεκίνησαν από την Κύπρο για την ΗΛΕΚΤΩΡ (θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) και αφορούν στη διαχείριση απορριμμάτων σε Πάφο και Λάρνακα όπου ερευνώνται κατηγορίες εις βάρος του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα για συνωμοσία και διάπραξη κακουργημάτων, χρηματισμός δημοσίου λειτουργού, αδικήματα διαφθοράς και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» .

Οι κυπριακές διωκτικές Αρχές είχαν ζητήσει τον περασμένο Μάρτιο την έκδοση του κ. Μπόμπολα στην Κύπρο σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση. Το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας όμως έκρινε ότι ο Λ. Μπόμπολας δεν πρέπει να εκδοθεί στην Κύπρο για τη γνωστή υπόθεση με μίζες που φέρεται να δόθηκαν ώστε να ευνοηθεί η εταιρία του στα έργα του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης στη Λεμεσό.Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για τις 15 Ιουνίου στη βάση του νέου κατηγορητηρίου.

Επιπλέον, πρόσφατα φαίνεται ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου της κατασκευαστικής εταιρείας συμφερόντων Μπόμπολα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτης που στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους περί τα 50 εκατ. Ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου Ντέμιρ- Κάπια – Σμόκβιτσα στα Σκόπια που είχε αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία.

Παράλληλα, η κατασκευαστική εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ του ομίλου Μπόμπολα καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 38 εκατ. Ευρώ περίπου –το μεγαλύτερο πρόστιμο από τις 40 εταιρείες- που προέκυψε από τη διαδικασία διευθέτησης των τεχνικών εταιρειών που κατηγορούνται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη δημιουργία καρτέλ.

Στα επόμενα σχέδια του ομίλου Μπόμπολα συγκαταλέγονται:

α) Η ανάληψη του διαγωνισμού του Μετρό της Αθήνας, Γραμμή 4, με τον προϋπολογισμό του έργου να φτάνει τα 1,5 δισ. Ευρώ και με αρκετά ερωτηματικά σε θέματα διακήρυξης και επιλογής κριτηρίων για συμμετοχή των λοιπών κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας στον Διαγωνισμό

β) Τα έργα ύψους περί τα 300 εκατ. ευρώ στον ΟΛΠ που αναμένεται να προκηρύξει η Cosco μέσα στο επόμενο διάστημαόπου φαίνεται ότι έχει συνάψει η ΑΚΤΩΡ συμφωνία με την εταιρεία ΤΕΚΑΛ για κοινή στρατηγική στον εν λόγω Διαγωνισμό. Να υπενθυμίσουμε ότι το ρόλο του Project Manager στον διαγωνισμό αυτό φαίνεται να έχει κερδίσει η εταιρεία DomosFeron. (Οι εταιρείες ΤΕΚΑΛ και DomosFeron είναι εταιρείας συμφέροντος της γνωστής αριστερής οικογένειας Ψαλτάκου, που μονοπωλεί εδώ και χρόνια τα έργα της COSCO)

γ) Μετά την πρόσφατη στρατηγική συνεργασία για την πώληση του πακέτου μετοχών στα Mediaοι σχέσεις της Οικογένειας Μπόμπολα έχουν ζεσταθεί πολύ με τον κυρίαρχο του Λιμανιού του βορρά κ. Σαββίδη. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ανάληψη από την ΑΚΤΩΡ των νέων έργων στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης αλλά δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η τύχη της ΑΚΤΩΡ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά.

Η αποχώρηση της οικογένειας Καλλιτσάντση σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Κυριαρχία του ισχυρού άντρα Δημήτρη Κούτρα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια