Πολιτική θύελλα για την υπόθεση του Noor1 μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης – Αφορμή η ύποπτη εμπλοκή Καμμένου

193

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Καρφί», το οποίο εμπλέκει τους υπουργούς Άμυνας και Δικαιοσύνης, με την υπόθεση του πλοίου Νoor 1. Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε εξηγήσεις, ενώ οργισμένες ήταν οι απαντήσεις του Πάνου Καμμένου και του Σταύρου Κοντονή.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι υπήρξαν τηλεφωνικές συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασμένο , σε ισόβια κάθειρξη,  Μάκη Γιαννουσάκη, για την υπόθεση Νoor 1, που εντοπίστηκε από το Λιμενικό το 2014 στην Ελευσίνα με 2,1 τόνους ηρωίνης. Όπως υποστηρίζει το «Καρφί», οι εν λόγω τηλεφωνικές συνομιλίες αποσκοπούσαν στο να δώσει ο Μάκης Γιαννουσάκης κατασκευασμένη κατάθεση και να εμπλέξει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Η σιωπή των δύο Υπουργών και της Κυβέρνησης συνολικά είναι εκκωφαντική. Ο κ. Καμμένος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει με σαφήνεια: συνομίλησε ή όχι με τον κρατούμενο ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη; Ο κ. Κοντονής πρέπει, επίσης, να απαντήσει: έχει ή όχι οποιαδήποτε σχέση με τους εκβιαστικούς διαλόγους που περιγράφει το δημοσίευμα; Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις τώρα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Οργισμένες απαντήσεις από Καμμένο και Κοντονή στη ΝΔ

Οργισμένα απάντησε ο Πάνος Καμμένος. «Πέρασαν 24 ώρες από την έρευνα στις επιχειρήσεις του σπόνσορα της Νέας Δημοκρατίας, και ομοτράπεζου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για στοιχεία που αφορούν εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση μαύρου χρήματος και η σιωπή τους ήταν όντως εκκωφαντική, έως το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφί», το οποίο, αφού απορρίφθηκε από δύο εφημερίδες έναντι αντιτίμου, δημοσιεύτηκε στον καταδικασμένο για συκοφαντική δυσφήμιση όμιλο σε περισσότερα από έξι χρόνια φυλάκιση. Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1». Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο Υπουργό. Θα δούμε ποιος θα πάει πρώτος μέσα…» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Και η κόντρα συνεχίστηκε με την Νέα Δημοκρατία να βγάζει νέα ανακοίνωση.

«Μετά την απάντηση του κ. Καμμένου στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας τα ερωτήματα όχι απλά παραμένουν αλλά ενισχύονται, καθώς ο κ. Καμμένος παραδέχεται την άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση που ανέδειξε το χθεσινό δημοσίευμα.

Ερώτημα 1ο: Επικοινώνησε με οποιονδήποτε τρόπο ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη;

Ερώτημα 2ο: Γιατί αγωνιά ο κ. Υπουργός για το ποιος τελικά θα πάει πρώτος μέσα; Γνωρίζει μήπως κάτι που αγνοούν όλοι οι υπόλοιποι;», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΝΔ.

Ακολούθησε διπλό «χτύπημα» του Πάνου Καμμένου στο Twitter. Πρώτα παράφρασε το όνομα του «Noor 1» σε «ΝΔ ROO1» και αργότερα ανέβασε ένα ρεμπέτικο τραγούδι το οποίο χαρακτήρισε ως το νέο ύμνο της ΟΝΝΕΔ.

Άμεση ήταν η απάντηση και του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως «είναι θλιβερό η αξιωματική αντιπολίτευση να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, τη στιγμή που η οικονομική αστυνομία διενεργεί ελέγχους και η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη».

Απαντήσεις ζητούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι

Επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή θα καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως έκανε γνωστό ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είναι κάθε μέρα και περισσότερο εκτεθειμένος από τη συμπεριφορά του Υπουργού του κ. Πάνου Καμμένου».

«Η εμπλοκή του κ. Καμμένου σε συνομιλίες με ισοβίτες αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται την ανάμειξή του», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια