Ποινική δίωξη στον Σταύρο Ψυχάρη

680

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες ασκήθηκε σε βάρος του Σταύρου Ψυχάρη, για τις δηλώσεις πόθεν έσχες των ετών 2011-2015 (οικονομικά έτη 2010-2014). Ο επικεφαλής του ΔΟΛ παραπέμπεται απ’ ευθείας μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Ο κ. Ψυχάρης, ωστόσο, έχει δικαίωμα εάν το επιθυμεί να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, καθώς από τον έλεγχο που διενήργησε προέκυπταν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη, για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015).

Η εισαγγελέας που διενέργησε την προκαταρκτική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια