Παυλόπουλος: Ο Ερντογάν ας κάνει ό,τι νομίζει – Εμείς δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω

385

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, η ΠΓΔΜ και το ΔΝΤ, έστειλε μέσω συνέντευξης του στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Ακούω την κριτική που μου κάνουν για το θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης. Λένε ότι ο Ερντογάν τα κάνει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Με συγχωρείτε πολύ, ας κάνει ό,τι νομίζει. Εγώ, η Ελλάδα, δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω. Και τονίζω, δεν το κάνουμε μόνο για την Ελλάδα. Το κάνουμε για την Ευρώπη».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και προς τα Σκόπια, τονίζοντας: «Η Μακεδονία είναι ελληνική, θέλουν δεν θέλουν».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα του χρέους και την στάση του ΔΝΤ: «Το ΔΝΤ είπε πριν από λίγες ημέρες ότι το χρέος είναι μία βόμβα. Φοβάμαι ότι το είπαν λίγο αργά. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κούρεμα του χρέους, διότι δεν είναι νοητό κούρεμα χρέους, ιδιαίτερα από την ώρα που δημιουργήθηκε ο ESM. Ο ESM απαγορεύει το κούρεμα και μετά την ομολογία του δικαστηρίου της ΕΕ. Αυτό που ο κ. Σόιμπλε έλεγε, »δεν δέχομαι κάτι τέτοιο». Σωστά το έλεγε, αλλά δεν έλεγε την υπόλοιπη αλήθεια. Ναι, κούρεμα »όχι», αλλά ρύθμιση του χρέους οπωσδήποτε».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια