Τον νέο αναπτυξιακό νόμο παρουσίαζει σήμερα ο Γιώργος Σταθάκης

644

Μεγάλες προσδοκίες γεννά στους επιχειρηματίες ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που παρουσιάζεται σήμερα από τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Μερικά από τα σημαντικότερα μέτρα που εισάγει ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι οι φοροαπαλλαγές έως και του  45% του συνόλου των ενισχύσεων, μείωση της γραφειοκρατίας και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επενδυτών. Ειδικό βάρος δίνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήδη αντιμετωπίζουν πολλά και μεγάλα προβλήματα.

Οι στόχοι του νέου νόμου είναι:

  1. η ενίσχυση των διαδικασιών αξιολόγησης μέσω της δημιουργίας του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Αξιολογητών και Ελεγκτών.
  2. Ολοκλήρωση όσων σχεδίων συνδέονται με την επιστροφή εγγυητικών επιστολών
  3. Ολοκλήρωση όλων των συγχρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκούς πόρους επενδυτικών σχεδίων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, ώστε να μη χαθεί ούτε 1 ευρώ (με οδηγό την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ που πέτυχε το υπουργείο, αγγίζοντας το απόλυτο 100%).

Αναλυτικά όλα τα μέτρα του νέου αναπτυξιακού νόμου

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια