Παρατυπίες στην Παραολυμπιακή Επιτροπή

766
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), Γιώργος Φουντουλάκης.

 

Μετά την απόφαση για τιμωρία της Ρωσίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, δόθηκαν πέντε επιπλέον θέσεις στην ελληνική παραολυμπιακή ομάδα. Δύο από αυτές τις θέσεις αφορούν το άθλημα του στίβου. Έναν άνδρα και μία γυναίκα. Για τη θέση του άνδρα επιλέχθηκε αθλητής ως αναπληρωματικός σκυτάλης, χωρίς ωστόσο να έχει κανένα όριο που να του επιτρέπει τη συμμετοχή σε ατομικό αγώνισμα.

Εύλογα αναρωτιόμαστε γιατί δεν επιλέχθηκε κάποιος άλλος αθλητής, που είχε το δικαίωμα συμμετοχής τόσο με όριο όσο και με τη θέση του στις παγκόσμιες ranking lists. Επιπροσθέτως, υπήρχε αθλητής με πολύ καλύτερο χρόνο (Νερατζούλης – 11.72) που θα μπορούσε να πάει στη θέση του παραπάνω αθλητή.

Επίσης, αναρωτιόμαστε αν έχει δικαίωμα συμμετοχής η σκυταλοδρομία 4×100 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, μετά το κρούσμα ντόπινγκ σε ένα από τα μέλη της. Απ’ ό,τι φαίνεται, η Παραολυμπιακή Επιτροπή λειτουργεί με δικά της κριτήρια, πέρα από τους διεθνείς κανονισμούς, και στέλνει στους αγώνες αθλητές χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Απορία ακόμη προκαλεί η μη ανακοίνωση, τέσσερεις μέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας, των προπονητών που θα συνοδεύουν την αποστολή. Προφανώς και εκεί έχει τα δικά της κριτήρια. Ίσως ο υφυπουργός θα έπρεπε να ενημερωθεί και να επιληφθεί επί του θέματος.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια