Παραπομπή Θ. Λιακουνάκου και άλλων 16 κατηγορουμένων για την υπόθεση Sonak

720

Την παραπομπή του Θ. Λιακουνάκου και άλλων 16 κατηγορουμένων για την υπόθεση Sonak, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που δέχεται το Συμβούλιο Εφετών, η εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου έλαβε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, αν και το επίμαχο σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, σε χρόνο δηλαδή πριν την υπογραφή της σύμβασης.

Με βάση το υπ’ αριθμ. 1142/2016 βούλευμα του, το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη εκτός από τον επιχειρηματία, που μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, τους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργο Κολίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο για απιστία στην υπηρεσία και για απλή συνέργεια σε αυτή τον πρώην αναπληρωτή γενικό γραμματέα Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, αλλά και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι σχετίζονται με την επίμαχη σύμβαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, που αφορά τον αποκαλούμενο ηλεκτρονικό πόλεμο, η προμήθεια του οποίου, σύμφωνα με την κατηγορία, ανήλθε σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, με σημαντική ζημία για το ελληνικό δημόσιο.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια