Παραμένει θολό το τοπίο στο MEGA

Φήμες για συμμετοχή Κουτσολιούτσου στην ΑΜΚ – Απομακρύνεται το αρνητικό σενάριο μετά την απόφαση για νέα ΑΜΚ

933

Θολό παραμένει το τοπίο στο MEGA, παρά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22,5 εκατομμύρια ευρώ με τη συμμετοχή και νέων επενδυτών. Η σχέση ανάμεσα στους μετόχους έχουν διαταραχθεί και η επόμενη μέρα στο κανάλι στην περίπτωση που καταφέρει να επιβιώσει δεν θα έχει καμμία σχέση με το άλλοτε κραταιό MEGA που ήταν σημείο αναφοράς της εγχώριας διαπλοκής και τόπος προσκυνήματος για το πολιτικό σύστημα.

Θεοχάρης Φιλιππόπουλος και Δημήτρης Μάρης ετοιμάζουν το πλάνο σωτηρίας αναζητώντας επενδυτές για να συμμετάσχουν στο σχήμα. Φήμες μιλούν για συμμετοχή στο νέο σχήμα του επιχειρηματία κ. Κουτσολιούτσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοποθέτηση στο Δ.Σ. της «Τηλέτυπος» του δικηγόρου Α. Τσενέ συνδέεται με την εξέλιξη αυτή. Άλλωστε, ο Α. Τσενές είναι ο δικηγόρος του κ. Κουτσολιούτσου στη διαμάχη που έχει με τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος ήταν μέτοχος στο MEGA όσο και στον ΔΟΛ. Γι’ αυτό προκαλεί εντύπωση η τοποθέτηση στο Δ.Σ. της «Τηλέτυπος» του Α. Τσενέ, με δεδομένη την επιχειρηματική σχέση που είχαν οι Σταύρος Ψυχάρης και Βίκτωρ Ρέστης, η οποία μάλιστα είχε προκαλέσει οικονομική αιμορραγία στον γνωστό εφοπλιστή.

Καθοριστικό στοιχείο, πάντως, της απόφασης να ανακοινωθεί νέα ΑΜΚ –μεγαλύτερη των αρχικών 15 εκατομμυρίων ευρώ– φέρεται να έπαιξε και το γεγονός πως οι τράπεζες ξεκαθάρισαν πως δεν θα συναινούσαν στην αναδιάρθρωση του εξωφρενικού υπάρχοντος τραπεζικού δανεισμού της «Τηλέτυπου». Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως η πλευρά Φώτη Μπόμπολα δηλώνει πως θα ασκήσει μερικώς το δικαίωμα προτίμησης στην ΑΜΚ, προσβλέποντας στην είσοδο νέων μετόχων-επενδυτών, ενώ η πλευρά Ψυχάρη δεν δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει το ποσοστό της αλλά δεν διάκειται και αρνητικά (πλέον) στην είσοδο νέων επενδυτών. Η εξέλιξη αυτή είναι βέβαιο πως απομακρύνει το πολύ αρνητικό σενάριο για το Mega, αλλά από μόνη της δεν αρκεί για να διατηρήσει το «Μεγάλο Κανάλι» στο υπό διαμόρφωση ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, πως η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για τις νέες άδειες, βάσει των όσων έχει ανακοινώσει.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια