Παραιτήθηκε ο Φάρατζ

570

Την παραίτηση του από την ηγεσία του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου UKIP ανακοίνωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ.

«Στόχος μου στην πολιτική ήταν να βγάλω τη Βρετανία από την ΕΕ. Αισθάνομαι ότι έχω κάνει τη δουλειά μου. Δε θα μπορούσα να κάνω περισσότερα», είπε ο κ. Φάρατζ, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να ηγείται της ομάδας των βουλευτών του UKIP στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι τη
λήξη της θητείας του.

Ο Ευρωσκεπτικιστής πολιτικός απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο σχηματισμού άλλου κόμματος και αρνήθηκε να πάρει θέση για τον διάδοχό του. Είπε ότι ο νέος ηγέτης του UKIP θα έχει εκλεγεί πριν από το κομματικό συνέδριο του φθινοπώρου.

Απέκλεισε εξάλλου το ενδεχόμενο να ανακαλέσει την απόφαση παραίτησης, όπως είχε κάνει το 2015 μετά από τις γενικές εκλογές.

Υποστήριξε ότι χωρίς το UKIP, η εκστρατεία υπέρ του Brexit δε θα είχε νικήσει. Ο κ. Φάρατζ είπε επίσης ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να προέρχεται από τις τάξεις των υποστηρικτών του Brexit, ώστε να μην «πουληθεί» ο βρετανικός λαός στην τελική συμφωνία με την ΕΕ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια