Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας

165

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας. Ο Hovik Abrahamyan ανακοίνωσε την απόφασή του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου και την αιτιολόγησε με την ανάγκη για νέες προσεγγίσεις σχετικά με τη διακυβέρνηση της χώρας.

Νωρίτερα, αρμενικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο πρόεδρος της χώρας Serzh Sargsyan θα προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, επικεφαλής της νέας κυβέρνησης θα είναι ο πρώην δήμαρχος της πρωτεύουσας Γιερεβάν και νυν αντιπρόεδρος της θυγατρικής της «Gazprom», «Gazprom Mezhregiongaz», Karen Karapetyan.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 2001 – 2010 ο Karapetyan υπήρξε αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας «ArmRosGazprom» που κατέχει το μονοπώλιο προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου στην Αρμενία. Στη συνέχεια, εξελέγη δήμαρχος της αρμενικής πρωτεύουσας. Το Οκτώβριο του 2011, παραιτήθηκε ξαφνικά από τη θέση αυτή και έφυγε για τη Μόσχα.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, διορίστηκε ως πρώτος αντιπρόεδρος  της ρωσικής «Gazprombank» και αργότερα αναπληρωτής γενικός διευθυντής για θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης της «Gazprom Mezhregiongaz». Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο 53χρονος Karapetyan ήδη έχει υποβάλει την παραίτησή του.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια