Παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του ο Φίλιππος της Αγγλίας [Pics]

443

Η έκτακτη συνάντηση στην οποία εκλήθησαν χθες, Τετάρτη, αργά το βράδυ, τα μέλη του προσωπικού του Μπάκιγχαμ αλλά και τα μέλη του προσωπικού της θερινής κατοικίας της βασίλισσας Ελισάβετ προκάλεσε έντονη ανησυχία αλλά και έντονη φημολογία.

Ο λόγος αυτής της συνάντησης ήταν για να ανακοινωθεί ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος και δούκας του Εδιμβούργου αποσύρεται από τα βασιλικά του καθήκοντα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού αυτό πρόκειται να συμβεί το προσεχές φθινόπωρο. Ήδη εδώ και πέντε χρόνια, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος έσβησε το 90ο κεράκι στην τούρτα του, έχει ανακοινωθεί επισήμως ότι θα απείχε στο εξής από τα περισσότερα από τα καθήκοντά του.

Αναλόγως και η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ασκεί πλέον μια σειρά από τα βασιλικά της καθήκοντα, λόγω ηλικίας. Πέρυσι το Μπάκινγχαμ είχε ανακοινώσει πως η βασίλισσα δεν θα είναι πλέον η επικεφαλής 25 εθνικών οργανισμών, όπως για παράδειγμα το τένις του Γουίμπλετον και πως την θέση της θα αναλάβουν νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια