Παραίτηση-«βόμβα» Σάλλα από την Προεδρία της Τράπεζας Πειραιώς

1385

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AxiaPlus.gr, ο Μιχάλης Σάλλας πρόκειται μέσα στην μέρα και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου να υποβάλλει την παραίτηση του από την Προεδρία της Τράπεζας Πειραιώς, ωστόσο, πρόκειται να παραμείνει ως επίτιμος Πρόεδρος.

Κατ’ ουσίαν, σύμφωνα με αυτήν την εξέλιξη, όπως όλα συνηγορούν, περνάει η «γραμμή» της κυβέρνησης, η οποία συσχέτιζε την παρουσία του κ. Σάλλα με το σύστημα της κυβέρνησης Σαμαρά, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες του ιδίου να δείξει συνεργάσιμος. Εξάλλου, διακαής πόθος και του νέου ισχυρού παίκτη και επενδυτή στην τράπεζα Πειραιώς (όπως και στην Alpha Bank), Τζον Πόλσον, ήταν να έχει την άμεση επιρροή στην ηγεσία της Τράπεζας, καθώς ο ίδιος ως εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης επενδυτικού fund δεν δύναται να αναλάβει απευθείας τη διοίκηση, προκειμένου να έχει σαφή εικόνα και απόλυτο έλεγχο για τα κόκκινα δάνεια του Ομίλου, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Μία επιστολή του SSM φέρεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την παραίτηση του κ. Μιχάλη Σάλλα από την Προεδρία, ενώ τιμητικά αναμένεται να παραμείνει ως Επίτιμος Πρόεδρος της τράπεζας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια