Παρέμβαση στο σκάνδαλο ΤΑΙΠΕΔ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

406

Παρέμβαση στο σκάνδαλο του ΤΑΙΠΕΔ έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του εκπροσώπου της Μαργαρίτη Σχοινά.

Ειδικότερα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς παρενέβη σχετικά με την υπόθεση πώλησης και επαναμίσθωσης 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι έχουν κληθεί να απολογηθούν στον εισαγγελέα Διαφθοράς, έξι μέλη του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ (εκ των οποίων τρία μέλη είχαν διοριστεί από το EuroWorking Group και κατάγονται από την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Ιταλία), ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επεσήμανε: «Για μας, πρέπει να εξασφαλιστούν ικανοποιητικά περιθώρια λειτουργίας σε όλους τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες που βοηθούν την Ελλάδα να βελτιώσει την οικονομία της και να βρει τον δρόμο της πίσω στην ανάπτυξη». Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε πως υπάρχει πλήρης σεβασμός ως προς τις δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε ότι αφορά το αίτημα του Eurogroup, οι Ευρωπαίοι υπάλληλοι να απολαμβάνουν κάποιου είδους ασυλίας στο καινούριο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Σχοινάς, δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα εκκρεμή σημεία του ελληνικού προγράμματος, τα οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή υπό διαβούλευση.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια