Παρέμβαση Ιερώνυμου από τη Σαμοθράκη – Κάλεσε την πολιτεία να κάνει τα αυτονόητα…

636

«Από όλα τα αγαθά το αγαθότερο, από όλα τα όμορφα το ομορφότερο» χαρακτήρισε την πατρίδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, από την Σαμοθράκη. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έστειλε μήνυμα στους ακρίτες της χώρας να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους και έκκληση στην Πολιτεία «να τους προσφέρει τα αυτονόητα, δηλαδή, καλύτερες υπηρεσίες υγείας και συγκοινωνίες».

«Πολλά χρόνια ήθελα να βρεθώ στο πιο ακραίο βορειοανατολικό σύνορο της χώρας μας και με τη χάρη του Θεού σήμερα βρίσκομαι εδώ κοντά σας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, καθώς είναι η πρώτη φορά που Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επισκέπτεται τη Σαμοθράκη.

Στη Χώρα τον υποδέχθηκαν κάτοικοι και τα παιδιά των σχολείων που τον καλωσόρισαν με ύμνους και τραγούδια για το καλωσόρισμα. Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης στην Παλαιόπολη και το Στασίδι του Αποστόλου Παύλου και ξεναγήθηκε στα μνημεία του νησιού.

Toν Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν οι μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών Βολιώτης και ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια