Παρά τρίχα γλίτωσε… συντριβή στον αέρα ο Ερντογάν

401

Δυο τούρκικα F-16 τα οποία βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών, προσέγγισαν και «παρενόχλησαν»το προεδρικό αεροσκάφος, το οποίο αφού είχε γίνει γνωστή η απόπειρα πραξικοπήματος, μετέφερε τον Ερντογάν από την Αλικαρνασσό όπου βρισκόταν σε διακοπές, στην Κωνσταντινούπολη.

«Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροπλάνο του Ερντογάν ενώ βρισκόταν στον αέρα και καθ’ οδόν προς την Κωνσταντινούπολη. Κλείδωσαν τα ραντάρ τους στο αεροπλάνο του και σε άλλα δύο F-16 που το προστάτευαν», αποκάλυψε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων «Reuters», πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος, ενώ πρόσθεσε ότι «αποτελεί μυστήριο το γιατί τα μαχητικά δεν άνοιξαν πυρ κατά του προεδρικού αεροσκάφους».

Μάλιστα, την πληροφορία περί παρενόχλησης του αεροσκάφους του Τούρκου πρωθυπουργού ενόσω κατευθυνόταν προς την Κωνσταντινούπολη επιβεβαιώνουν δυο ακόμα αξιωματούχοι, χωρίς όμως να δίνουν παραπάνω πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη.

Από την πλευρά του, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η απόπειρα πραξικοπήματος οι στασιαστές είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν στον ίδιο, βομβαρδίζοντας σημεία στα οποία βρισκόταν ο ίδιος λίγο νωρίτερα στην Αλικαρνασσό. «Γλίτωσε το θάνατο για λίγα λεπτά», επισήμανε αξιωματούχος, ο οποίος υποστήριξε πως και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια