Παράταση ζωής πήρε το Mega

780

Βαθιά ανάσα μέχρι την αδειοδότηση

Με ορόσημο τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, οπότε και θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση, οι δύο από τους τρεις μετόχους, η πλευρά Βαρδινογιάννη και ο Φώτης Μπόμπολας, αποφάσισαν και πλήρωσαν το υπόλοιπο της μισθοδοσίας του Μαρτίου, καταβάλλοντας 1 εκατ. ευρώ, και διέθεσαν κάποια επιπλέον χρήματα στην Digea, έναντι οφειλών της Τηλέτυπος, για να συνεχίσει να μεταφέρει το σήμα του καναλιού. Ο φόβος των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης πτώσης του Mega στις άλλες επιχειρήσεις των μετόχων, ακόμη και στο σκέλος της αδειοδότησης, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά.

Η πορεία της αδειοδότησης θα καθορίσει εκ νέου την πραγματικότητα στο Mega, αν και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος είναι αποφασισμένος να μπει στον τηλεοπτικό σταθμό και να αναδιαρθρώσει την εταιρεία. Οι ενδιαφερόμενοι μέτοχοι συνέταξαν το MOU, που θα προβλέπει τα βήματα έως την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, και απομένει να συμφωνήσουν επί του συνόλου των άρθρων. Μέχρι τώρα έχει συμφωνηθεί πως το κατ’ ελάχιστο ποσό που θα καταβληθεί στην ΑΜΚ είναι 17,5 εκατ. ευρώ. Η σχεδιαζόμενη αύξηση είναι περίπου 24,7 εκατ. ευρώ, όμως οι ανάγκες της εταιρείας είναι μεγαλύτερες. Φέρονται να έχουν συμφωνήσει να λάβουν μέρος και να καλύψουν τα 17,5 εκατ. ευρώ η πλευρά Βαρδινογιάννη, ο Φώτης Μπόμπολας, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος και, σύμφωνα με ενδείξεις, ο Δημήτρης Μάρης. Το σχήμα είναι πολύ πιθανό να διευρυνθεί και με επενδυτές με τους οποίους βρίσκεται σε επικοινωνία ο πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων. Οι εργαζόμενοι, από τη στιγμή που πληρώθηκαν, σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους και περιμένουν το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια