Παράνομα μπλόκα στη Σάμο από Γερμανούς αστυνομικούς της Frontex, καταγγέλει ο Μαριάς (ηχητικό)

467


Ερώτηση στην Ευρωβουλή κατέθεσε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, καταγγέλοντας τα παράνομα μπλόκα και τους ελέγχους Ελλήνων πολιτών από Γερμανούς αστυνομικούς της Frontex στη Σάμο.

Ο Νότης Μαριάς αναφέρεται σε δημοσίευμα στις 12/6/2016 της εφημερίδας «Σαμιακή Γνώμη», όπου Γερμανοί αστυνομικοί με διακριτικά «POLIZEI» της Frontex, έστησαν μπλόκο ακινητοποιώντας παρανόμως διερχόμενο όχημα Ι.Χ. και προέβησαν σε εξακρίβωση στοιχείων του οδηγού ο οποίος είναι Έλληνας πολίτης».

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής καταγγέλεται ότι «η παράνομη αυτή δράση των Γερμανών αστυνομικών της δύναμης της Frontex αποτελεί πρόκληση για την τοπική κοινωνία της Σάμου και συνιστά κατάφορη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Νότη Μαριά:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα στις 12/6/2016 της εφημερίδας «Σαμιακή Γνώμη», την Τετάρτη 8/6/2016 στην ενδοχώρα της νήσου Σάμου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κέρβελης, στη διασταύρωση Ποσειδωνίου – Παλαιοκάστρου, Γερμανοί αστυνομικοί με διακριτικά «POLIZEI» που δρουν στη Σάμο στο πλαίσιο και υπό την αρμοδιότητα της Frontex, έστησαν μπλόκο ακινητοποιώντας παρανόμως διερχόμενο όχημα Ι.Χ. και προέβησαν σε εξακρίβωση στοιχείων του οδηγού ο οποίος είναι Έλληνας πολίτης.
Επιπλέον, όπως αναφέρει η δημοσιογραφική έρευνα, αυτό αποτελεί το δεύτερο επιβεβαιωμένο περιστατικό παράνομης δράσης από το προσωπικό της Frontex αφού υπάρχει αναφορά και για αντίστοιχο περιστατικό ελέγχου ταυτότητας Έλληνα πολίτη το καλοκαίρι του 2015.
Η παράνομη αυτή δράση των Γερμανών αστυνομικών της δύναμης της Frontex αποτελεί πρόκληση για την τοπική κοινωνία της Σάμου και συνιστά κατάφορη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας αφού πράξεις που έχουν σχέση με την άσκηση δημόσιας εξουσίας για την προστασία της δημόσιας τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας όπως είναι ο έλεγχος και η εξακρίβωση στοιχείων Ελλήνων πολιτών ασκείται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία.
Ερωτάται λοιπόν η Επιτροπή:
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να σταματήσουν οι Γερμανοί αστυνομικοί της Frontex να προβαίνουν στις παραπάνω παράνομες δράσεις και να εξαναγκαστούν να τηρούν το Ελληνικό δίκαιο και το δίκαιο της Ε.Ε.; ».

Ακούστε το ηχητικό με τις δηλώσεις του Νότη Μαριά στον ραδιοφωνικό σταθμό Σάμος 102 FM:

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια