Παγκόσμια πρωταθλήτρια του F1 in Schools η ελληνική Infinite Racing! [pics]

1170

Στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού F1 In Schools που τρέχει ήδη εδώ και πέντε χρόνια και στη χώρα μας, παιδιά ηλικίας 9 έως 19 ετών, προσομοιώνουν σε κάθε μήκος και πλάτος τις λειτουργίες μίας ομάδας της F1. Κατασκευάζουν αγωνιστικά αμαξίδια με αεροδυναμικές αρετές που ζηλεύει και η φύση, με 3D printed εξαρτήματα που κάνουν τη διαφορά σε επιδόσεις, δοκιμάζονται στην αρένα του marketing και καλούνται να στηρίξουν τις λειτουργίες της ομάδας τους και βάζουν τα γυαλιά σε πολλούς δημοσιογράφους «επικοινωνώντας» τη δουλειά τους.

Το τελευταίο τριήμερο «έτρεχαν» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού και συγκεκριμένα στο Ώστιν των ΗΠΑ, οι Παγκόσμιοι Τελικοί. Και μέσα στα άγρια χαράματα, είδαμε την ελληνική σημαία να φιγουράρει στην κορυφή του κόσμου! Η Infinite Racing από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη είναι η νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, αφήνοντας πίσω τις άλλες 38 ομάδες από συνολικά 23 χώρες!

Τρία αγόρια και δύο κορίτσια ( κατά μέσο όρο το 33% των μελών των ομάδων αποτελείται από κορίτσια) έκαναν τον κόσμο να παραμιλά, όντας επί τρεις ημέρες στις μάχες των πρώτων θέσεων! Στους αγώνες αυτόματης εκκίνησης η Infinite Racing σημείωσε προσωρινό παγκόσμιο ρεκόρ με τον εξωπραγματικό χρόνο των 0.942sec για να καλύψει το αμαξίδιό της τα 20 μέτρα της πίστας και τελικά κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Στους αγώνες αντίδρασης, όπου ένα μέλος της ομάδας δίνει την εκκίνηση με το που σβήνουν τα κόκκινα φώτα, η ελληνική ομάδα ήταν ξανά Νο2!

Στους αγώνες νοκ-άουτ ο τελικός απεδείχθη εμφύλιος! Αντίπαλός τους ήταν η άλλη ελληνική ομάδα, η Aeolus Racing που ήταν ομάδα συνεργασίας που προέκυψε από την ένωση της IRON από το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης και της White Squall Racing της Σχολής Μωραϊτη και που ήταν κι αυτή σταθερά στο Top4. Με αυτή την ελληνική μάχη, που έγινε λίγο πριν τις απονομές και είχε ως θριαμβευτές την Infinite Racing, έκλεισε και το αγωνιστικό κομμάτι της φετινής διοργάνωσης.

Δεδομένου πως το αμαξίδιο-αστραπή από μόνο του δεν αρκεί, αποδείχθηκε πως η Infinite Racing είχε κάνει εξαιρετική δουλειά σε όλους τους τομείς αφού με συνολική βαθμολογία 852.3, κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο!

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια