Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος είχαν δηλώσει οι δράστες της εκκλησίας της Νορμανδίας (βίντεο)

624

Αποκαλυπτικό βίντεο δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, όπου οι δύο δράστες της επίθεσης στην καθολική εκκλησία της Νορμανδίας είχαν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Όπως αναφέρει το πρακτορείο οι δύο νεαροί στο κάλεσμα της οργάνωσης να πλήξουν τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο νεαροί άνδρες που έχουν δίπλα τους πανό της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Αυτοί εκτιμάται ότι είναι ο Αντέλ Κερμίς και ο συνεργός του Αμπντέλ Μαλίκ Π. Οι ίδιοι αποκαλούν τους εαυτούς τους Αμπού Ομάρ και Αμπού Τζαλίλ ελ-Χανάφι.

Το οπτικό υλικό δημοσιεύτηκε μια ημέρα μετά την επίθεση των δυο νεαρών ανδρών στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, στα περίχωρα της Ρουέν, εκεί όπου σφάγιασαν τον 86χρονο ιερέα, αφού πρώτα τον ανάγκασαν να γονατίσει.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια