«Πέρασε» τα εργασιακά ο Μ. Βάλς

621

Η γαλλική κυβέρνηση υπό τον Μανουέλ Βαλς «πέρασε» το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιό για τα εργασιακά, παρακάμπτοντας την Εθνοσυνέλευση και την άρνηση της Γερουσίας, με εκτελεστική πράξη.

Μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου από τη Γερουσία, άνω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου και υπό το φόβο ότι η Εθνοσυνέλευση, κάτω σώμα, θα καταψήφιζε τον νόμο που φιλελευθεροποιεί το εργασιακό πλαίσιο, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας έκανε για τρίτη φορά χρήση του άρθρου 49 παράγραφος 3 του γαλλικού συντάγματος, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να «περάσει» νομοσχέδιο χωρίς την ψήφο του κοινοβουλίου, εάν στο τελευταίο δεν κατατεθεί και υπερψηφιστεί πρόταση μομφής.

Αυτή ήταν η τρίτη και τελική ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση  μετά τις δύο στη Γερουσία, το νομοσχέδιο, μετά την υπογραφή του από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, γίνεται νόμος του κράτους.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια